Zanimljivosti

“Samo onaj koji služi drugima je sretan čovjek”

Blagdan Sv. Mihaela slavi se danas diljem naše biskupije, a najsvečanije je u župama Kliševo, Viganj i u Lapadu.

U lapadskoj Crkvi sv. Mihajla na koncelebriranom misnom slavlju tradicionalno su nazočili pripadnici dubrovačke policije. Policajci nisu samo nazočili već su i sudjelovali čitajući misna čitanja i molitvu vjernika.

U propovijedi don Mirko Mihalj podsjetio je kako civilizacija koja isključi Boga nema sreće, nema napretka. Upitao je policajce što misle tko je najinteligentniji?! „Kriminalci, oni su jako inteligentni! Razvijaju razne sposobnosti kako bi uspjeli u svojim kriminalnim radnjama! A mislite li da su oni najinteligentniji? Ne, nisu! Najinteligentniji su oni dobri, istinski dobri ljudi! Dobar je čovjek spreman dati i ako zna da će ga netko prevariti! Zvuči glupo, ali takav čovjek neće zatvoriti srce pred potrebitima, jer nikad ne zna da li je osoba uistinu u potrebi. Samo onaj koji služi drugima, onaj tko ljubi druge je sretan čovjek, ali se to ne može postići ljudskim snagama, bez pomoći odozgo. Znao je to Sv. Mihael kad je uskliknuo „Tko je kao Bog“.

Župnik je na kraju zahvalio svima koji su svojim doprinosom (bilo radom ili novcem) pomogli da se svečano proslavi župna svetkovina. Zahvalio je i svećenicima, policiji što nazoče slavlju i don Mirku Mihalju na poticajnim riječima koje je uputio tijekom trodnevne duhovne priprave kao i danas na sam blagdan.
 

Pročitajte još

[FOTO] ZELENA ČISTKA Ronioci iz podmorja Lokruma izvadili 56 kilograma otpada, najviše plastike

Dulist

ZA POTREBE KORISNIKA Prodajom Caritasovih bilježnica s porukama Ljubavi prikupljeno više od 40.000 kuna

Dulist

U Đurinićima – predstavljanje knjiga Stijepa Mijovića Kočana uz glazbu i tematski zalogaj

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija