Politika

KRISTIĆ ‘Izdajte novu lokacijsku dozvolu za odvodnju i pročišćavanje otpadnih voda na Kalamoti u dijalogu s građanima’

MOST-ov kandidat za gradonačelnika Dubrovnika Maro Kristić uputio je priopćenje u kojem traži poništenje izdane lokacijske dozvole za izgradnju sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda otoka Koločep i da se izda nova u dijalogu s tamošnjim stanovništvom. Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

-Nakon Lopuda i Šipana posjetili smo i Koločep, elafitski otok koji je najbliži Gradu. Na ovom otoku vlada puno manji komunalni nered nego na preostala dva elafitski otoka, ali i njegovo stanovnštvo muče brojni problemi, a razlika u komunalnom uređenju između dva Čela je uočljiva. Ne tako davno pisali smo o tome kako vjerojatno ne postoji Kalamotez koji se ne raduje radovima na uređenju rive u Donjem čelu. Kapitalne investicije rijetko dolaze na otoke, a investicija u uređenje rive na otoku koja je u tijeku usporediva je s primjerice izgradnjom novog kolodvora u nekom gradu na kopnu. Jednako tako je i s projektom odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda koji bi se tamo trebao izgraditi i koji je kao i nova riva hvale vrijedna i potrebna investicija. No, to ne znači da netko ima pravo u planiranju takvog zahvata u potpunosti zaobići lokalno stanovništvo i planirati trasu bez da ih se u to uključilo.

Takav odnos za posljedicu može imati samo strah, nepovjerenje i bespotrebnu štetu, koja se može izbjeći uz samo malo volje i dijaloga. Lokalnog stanovništva je ionako malo, a otoke, njihovo bogatstvo i ljepotu treba čuvati pa stoga treba poštivati mišljenje onih koji tamo žive i čuvati njihovu imovinu na jednak način kao što se poštuje stavove i mišljenja i čuva imovina stanovnika onih dijelova Grada koji su napućeniji i gdje je politički interes vladajućih zbog broja glasova veći. Stoga očekujemo od Vodovoda i gradske uprave da ponište već izdanu lokacijsku dozvolu za predmetni zahvat te da sve izmjene trase budućeg sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda naprave u dogovoru s otočanima te potom izdaju novu dozvolu. Kako izgleda Koločep kada na njemu nema turista ni gužvi, nešto o potencijalu otoka te kako sada izgleda već opjevani park s vidikovcem u Donjem čelu na čije je uređenje utrošeno više od 120 tisuća kuna novca građana možete pogledati u videu – poručio je u priopćenju Maro Kristić.

Pročitajte još

KRISTIĆ: Omogućimo građanima razvoj urbanih vrtova dodjelom državnog poljoprivrednog zemljišta

Dulist

ROKO IMA NOVO RADNO MJESTO ‘Morao sam poć’ s Vijeća razvoziti robu, moje su mi mušterije važne’

Dulist

RASKINUTI UGOVORI S KARIĆARIMA Franković: Raspisat ćemo novi natječaj i izabrati nove koncesionare

Andrea Falkoni Račić

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija