Politika

KRISTIĆ: Apeliramo da se prema životinjama postupa humano i u skladu sa zakonom

Gradski vijećnik MOST-a Maro Kristić uputio je priopćenje u kojem se osvrnuo na situaciju na Žarkovici i odvođenje pasa u Kaštel Sućurac. Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

-Svima je poznato u kakvim uvjetima već godinama djeluje sklonište za životinje na Žarkovici i koliko entuzijazma i ljubavi su uložile sestre Sambrailo i brojni volonteri koji u neljudskim uvjetima skrbe o napuštenim životinjama. Na žalost, uslijed spleta okolnosti za koji sve uključene strane snose po određeni dio odgovornosti, sklonište na Žarkovici se ponovno spominje u negativnom kontekstu i vraćamo se u neka prošla vremena za koja smo se nadali da se više nikada neće ponoviti. Jučer i danas su na Žarkovici u tijeku inspekcijski izvidi i kriminalistička istraživanja te je potrebno dopustiti institucijama da u miru odrade svoj posao, no istovremeno osjećamo dužnost da apeliramo na iste da prema životinjama postupaju humano i u skladu sa zakonom. Naime, s obzirom da se najavljuje odvođenje pasa u druga prihvatilišta na području Republike Hrvatske, inzistiramo da nadležni podastru javnosti sve dokaze o tome kako će, ukoliko do toga dođe životinje biti zbrinute po zakonskim standardima uz najbolju moguću skrb. U protivnom zahtijevamo da se ulože najveći mogući napori da se sklonište na Žarkovici dodatno opremi i da se osiguraju svi higijenski, zdravstveni i ostali standardi za ostanak životinja u istom do izgradnje novog azila s obzirom da se odgovornost za propuste kojih očito ima, zbog dugogodišnjeg nemara nadležnih ne može prevaliti na one koji rukovode azilom – stoji u priopćenju Mara Kristića.

Pročitajte još

ANDRO VLAHUŠIĆ ‘Grad bi trebao povećati financiranje privatnih vrtića, bez povećavanja roditeljskog plaćanja’

Dulist

[FOTO] Dubrovčani na skupu HDZ-a u Lisinskom

Dulist

PLENKOVIĆ NA OPĆEM SABORU STRANKE Hrvatska treba snažni HDZ

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija