Aktualno

SANDRA SAMBRAILO ‘Šinteri nam odvode pse sa Žarkovice’

Šinteri nam odvode pse sa Žarkovice – napisala je na Facebook stranici Društva za zaštitu životinja Dubrovnik volonterka Sandra Sambrailo. Podsjetimo, jučer je na Žarkovicu došla veterinarska inspekcija te policija, a u tijeku je bio i kriminalističko istraživanje, kako smo neslužbeno doznali, zbog anonimne prijave zbog nehumanih uvjeta držanja životinja u azilu, ali i zbog pronevjere sredstava, odnosno nenamjenskog trošenja sredstava.

-Grad Dubrovnik je, po riječima inspektora, dao nalog za odvoženje pasa! Na Žarkovici, baš kao i one prosinačke noći 2015. upravo se borimo da nam ne odvedu pse u As eko i legendarne Filipovićke!
Ponavlja se priča uz jake snage komunalaca, šintera, veterinarske inspekcije i policije koja je upravo potjerala strane volontere da ne vide sto se dogada! Dok čekamo odvjetnike, molimo vas da nas podržite! – napisala je Sambrailo.

DuList je uputio upite Gradu Dubrovniku i Državnom inspektoratu te ćemo njihove odgovore objaviti čim pristignu.

U međuvremenu smo dobili povratnu informaciju Državnog inspektorata, ali njihov odgovor identičan je onome kojega je DuList dobio još jučer. Nisu željeli odgovoriti niti što je utvrđeno inspekcijskim nadzorom, niti iz kojih se razloga psi žele odvesti sa Žarkovice, ali i u koje azile.

Tek su ponovili kako veterinarska inspekcija Državnog inspektorata obavlja nadzor po službenoj dužnosti.

-Nadzor se obavlja sukladno Zakonu o Državnom inspektoratu, Zakonu o zaštiti životinja i Zakona o provedbi uredbi Europske unije o zaštiti životinja. Inspekcijski postupak je u tijeku te prije okončanja istoga nismo u mogućnosti iznositi više detalja – navode iz Inspektorata.

Foto: Facebook/Društvo za zaštitu životinja Dubrovnik

Pročitajte još

Na Elafitima ne pomaže Hitna s kopna, već obiteljski liječnik s otoka

Maria Prkut

JOŠ JEDAN IZDAVAČKI POTHVAT DULISTA Željan Konsuo u novoj knjizi otkriva nepoznate detalje i intrige dubrovačkog nogometa

Dulist

‘SVAKA DONACIJA JE VAŽNA’ Župa sv. Mihajla moli pomoć u pokrivanju troškova za pet novih kreveta za potrebite

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija