Aktualno

[FOTO/VIDEO] Sa Žarkovice u Kaštel Sućurac odlazi 17 pasa. Filipović: Šokiran sam zastrašujućim uvjetima i stanjem životinja

[FOTO/VIDEO] Sa Žarkovice u Kaštel Sućurac odlazi 17 pasa. Filipović: Šokiran sam zastrašujućim uvjetima i stanjem životinja

Ovamo nas je pozvao Sanitat, Financijska inspekcija i policija kako bismo pomogli ovim životinjama koji se nalaze u uvjetima koji su neopisivi i neshvatljivi. Prvi sam put ovdje u životu i doživio sam apsolutni šok kad sam vidio gdje i kako borave životinje. Čuo sam puno o ovome mjestu, ali nisam mogao nikada zamišljati da je realnost ovakva. Apsolutno sve životinje su bolesne, ne pruža im se veterinarska njega, nisu cijepljene, nisu čipirane, borave ovdje u zastrašujućim uvjetima – rekao je ove srijede direktor no-kill skloništa za životinje Animalis Centrum Zvonimir Filipović na Žarkovici gdje je u tijeku odvođenje pasa u Kaštel Sućurac.

Filipović je pozvao cijelu hrvatsku javnost da reagira i pomogne da se ove životinje spase.

-Ovi ljudi koji su ovdje pokušavali nešto napraviti, u tome nisu uspjeli, oni to ne mogu i ne znaju napraviti. Mi ćemo dati sve od sebe da pomognemo ovim životinjama koje sada uzimamo sa sobom. Neću mirno spavati dok im ne pomognemo. Svatko tko ima i najmanju dvojbu, pozivam ga da dođe ovdje, da pogleda u dubinu ovog mjesta i uvjeri se sam. Neću ulaziti u nikakve rasprave s ljudima koji vode ovo mjesto niti me oni interesiraju, ovdje sam zbog životinja i njima ćemo pomagati. Pozivam sve ljude koji žele vidjeti životinje u našem skloništu u Kaštel Sućurcu, ove koje smo preuzeli, da nam pomognu brinuti o njima, da nam pomognu naći dom za  njih. Pozivam i sva skloništa i udruge koje žele zaštiti životinje u Hrvatskoj da dođu ovdje. Ovo je krizna situacija koju mi nikako ne možemo sami riješiti. Nitko tko voli životinje ne može ovo gledati mirno – rekao je Filipović te je naglasio kako će danas sa Žarkovice odvesti 17 pasa.

Dodao je kako ih je iznimno teško uhvatiti jer se ‘ponašaju čoporativno’. Naglasio je i kako nemaju mogućnost u sklonište u Kaštel Sućurcu odvesti sve životinje sa Žarkovice.

-Ovo je samo početak. Ne znam gdje su bile institucije do sada kao ni građani ovog grada i gdje su gledali do sada. Smatram da je ovdje prije trebalo reagirati. Muči me što prije nisam došao ovdje – rekao je Filipović.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] BAHAT I NEKULTURAN A gdje nego na sred puta?

Dulist

SUTRA U GOSPINOM POLJU Motociklisti, policija vas poziva na poligon sigurne vožnje

Dulist