Koronavirus u Hrvatskoj

Koronavirus uzeo i petu žrtvu, 22 nova pacijenta

stozer

Još jedna osoba u Hrvatskoj preminula je od koronavirusa u Klinici za infektivne bolesti. Potvrdio je to ministar Vili Beroš na konferenciji za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite.

U Hrvatskoj su do jutros potvrđena 635 pacijenata s koronavirusom, a novih je dvadeset i dvoje, što je ukupno 657 pozitivnih bolesnika. Ukupno je testirano 5.215 osoba.

– Dolazi najkritičnije razdoblje epidemije i moramo zajedno djelovati kako bismo umanjili širenje bolesti. Ostanimo svi skupa doma – rekao je Beroš.

O petoj smrti više je rekla dr. Alemka Markotić.

– Imao je komorbiditete, od kojih je jedan povišeni krvi tlak i to jest rizična kronična bolest za ovu novu infekciju Covidom – rekla je Alemka Markotić.

– Možemo očekivati da će biti još takvih slučajeva. Idemo prema onome što bilježe i druge zemlje, a to su starije osobe s kroničnim bolestima. Čuvajmo te ljude i shvatimo to ozbiljno – rekla je.

Krunoslav Capak rekao je kako je nešto više od 20 tisuća ljudi u samoizolaciji, a od toga  su i 542 zdravstvena djelatnika.

Ministar unutarnjih poslova i predsjednik stožera Davor Božinović objasnio je da je policija do sada zaprimila 3.290 dojava o kršenju mjera samoizolacije, od čega je 865 slučaja utvrđeno i oni će platiti kazne čije rješenje će im izdati Državni insepktorat. Većina građana se drži preporuka, nagalsio je.

– Ulazimo u kritično i važno razdoblje, moramo se održati u ovom režimu danas kako bi se sačuvali za sutra – istaknuo je Božinović.

 

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist