Kultura

Kolarin proslavio prvi rođendan

Kazališna družina Kolarin proslavila je večera u hotelu Libertas Rixos prvu godišnjicu svog postojanja.

Družina je osnovana 18. listopada, a čine je dijelom članice kazališne družine Ariel koje su se željele i dalje se baviti amaterskom glumom.

– Prvi naš nastup bio je sa skečom prilikom predstavljanja knjige Iva Rudenjaka “Stolovi i stočići” 5. prosinca, a napisala ga je i režirala Paola Držić Zekić. Ubrzo se prišlo radu na predstavi “Šporka kanastra” koja je odigrana ukupno 11 puta, od čega smo imali i jedno gostovanje. S obzirom da se pripremamo za nove premijere, prije tjedan dana imali smo audiciju, na koju se prijavilo 20-ak naših sugrađanki i sugrađana. Moram reći da je na audiciju došao velik broj vrlo kvalitetnih amatera, od kojih će većina biti nosioci naših novih uloga- ističe tajnik Kazališne družine Kolarin Nikša Bender te najavljuje i novu premijeru:

– 1. studenog počinjemo s probama hrvatske praizvedbe našeg sugrađanina Borisa Njavra pod nazivom “Ispod Svete Marije”, a režija je povjerena velikoj Žuži Egreny. Nadam se da ćemo do kraja godine održati premijeru – dodaje Bender. Na današnjoj proslavi potpisana je i povelja o suradnji između Kazališne družine Arijel i hotela Libertas Rixos.

– Riječ je o prvoj povelji takve vrste u Hrvatskoj, i njenim potpisivanjem smo riješili pitanje prostora za probe. Naime, hotel Libertas Rixos ustupit će nam prostor za pripremu predstava kao i scenu za izvođenje amaterskih predstava – zaključuje Nikša Bender dodajući kako će ova družina time moći ugostiti i ostale amaterske družine iz drugih dijelova Hrvatske.

Nakon prigodne proslave  i osvrta na jednogodišnji rad, izvedena je i ekološka komedija Jasena Brajlovića “Bitka za Neretvu” u izvedbi kazališta Mariani iz Ploča. A našoj kazališnoj družini Kolarin, uz puno dobrih predstava, i mi čestitamo prvi rođendan!

Pročitajte još

OTVORENA IZLOŽBA Djevojačke nošnje i nakit manjina pogledajte u Rupama

Dulist

Darko Fritz predstavlja monografiju ‘siva) (zona …diskursi s periferije’

Dulist

PREDSTAVLJENI REZULTATI ISTRAŽIVANJA ‘Lokrum ima potencijal postati novi Brijuni. Treba više promovirati lokalnu povijest’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija