Kultura

Sjećanje na Milana

Otvorena je još jedna izložba u spomen na dubrovačkog književnika Milana Milišića koji je stradao 5. listopada kao prva civilna žrtva u Domovinskom ratu.

Ovoga puta izložba pod nazivom “Sjećanje na Milana” priređena je u Galeriji Otok, u organizaciji Art raionice Lazareti i to povodom dvostruke obljetnice, rođenja i smrti, književnika Milana Milišića (1941-1991).

Izloženi su fragmenti njegova osobnog i profesionalng života – pisma, fotografije, raglednice, bilješke, tekstovi, knjige, novine, pa i mašina.

– Milan Milišić je znao za život povijesne žrtve, za njega je farsa prethodila tragediji. Pa stoga zadnje riječi njegova dnevnika glase”Traje neizbrisivo sjećanje da ne živim u povijesti, nego u farsi” – istaknuo je uz ostalo na otvaranju izložbe filozof Marin Kopić.

Stvaranju ove izložbe doprinijeli su  Ivan Viđen, Hrvoje Ivanković, Mihovil Ercegović, Vedran Benić, Davor Mojaš, Nora Cervelin, Jelena Trpović, Mara Bratoš, Mario Kopić, Lukša Peko,  i Vojo Šindolić. Izložba “Sjećanje na Milana” može se pogledati do 15. studenog.

Pročitajte još

Čitaonica u Lazaretima obogaćena je mnoštvom zanimljivih i važnih djela

Dulist

JESENJI GLAZBENI MOSKAR Koncert DSO-a i supružnika Hut kao ‘in memoriam’ za Rubena Radicu

Dulist

Lerove ‘Tišine boje tuge’ u Lazaretima

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija