Kultura

KAZALIŠTE MARINA DRŽIĆA Dijelimo ulaznice za predstavu ‘Glumice II. kategorije’

Kazalište Marina Držića u suradnji s DuListom nagrađuje ulaznicama za izvedbu predstave ‘Glumice II. kategorije’ koja je na programu večeras u 20 sati u Teatru Bursa te reprizno sutra, 25. studenog.

Najsretniji čitatelj ili čitateljica osvojit će dvije karte, a sve što treba je javiti se s osobnim podacima na e-mail nagradna@dulist.hr.

Predstava ‘Glumice II. kategorije’ komad je u režiji Srđane Šimunović prema tekstu Iva Vojnovića, Davora Mojaša i same redateljice Šimunović!

Autorski projekt ‘Glumice II. kategorije’, pisan je ženskom rukom za žene, i posvećen je svim glumicama svijeta, svim ženama koje u ovim teškim vremenima uspijevaju pronaći sreću na daskama koje život znače. Tema ove predstave je ‘što se događa na dan premijere u garderobi’, u prostoru potpune privatnosti. Igraju: Izmira Brautović Mima, Nika Lasić & Srđana Šimunović.

Gledateljima omogućavamo otvaranje svijeta koji je uvijek skriven iza baršunaste zavijese… Taj skriveni svijet koji u sebi sadrži borbu s tremom, životne probleme izvođača koji utječu na samu izvedbu. Kreativni proces stvaranja te individualnu moć svake glumice da se nosi sa svojim “demonima”. Unutar samog teksta nalazimo fragmente tekstova velikih dramatičara, za koje su ove tri umjetnice/glumice/autorice posebno vezane (Vojnović i Mojaš). Ovaj autorski projekt je i “spa tretman’’. Glumice u ovom projektu generacijski su domino efekt prirodnih nasljenica i predhodnica u svakom pogledu odnosno kako bi Vojnović to sročio ‘čuvarice – mučenice’ – poručila je Srđana Šimunović.

Ulaznice rezervirajte na tel. (020) 321 088 ili na e-mail: kmd.blagajna@gmail.com.

Pročitajte još

Kako iskoristiti digitalnu tehnologiju za prezentaciju nošnji?

Dulist

OSAM STOLJEĆA ‘REDA PROPOVJEDNIKA’ Samostan u Dubrovniku uklesan je u temelje dominikanske prisutnosti na hrvatskim prostorima

Dulist

OTVORENA IZLOŽBA Djevojačke nošnje i nakit manjina pogledajte u Rupama

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija