Politika

Katarina Doršner: Je li gradnja zračne luke Trebinje novi oblik rata prema RH?

katarina dorsner

Grad Dubrovnik je s Lučkom upravom Dubrovnik započeo s procesom elektrifikacije gruške luke s ciljem da se na električnu energiju s kopna priključe kruzeri – rekao je gradonačelnik Mato Franković tijekom rasprave o Akcijskom planu energetski održivog razvitka i prilagodbe klimatskim promjenama. Rekao je kako je HOPS za potrebe tog projekta podnio zahtjev za izmjenu Prostornog plana budući da će se direktno iz Komolca dovesti kabel do Gruža gdje će se u samoj luci napraviti trafostanica.
-Kroz dvije do tri godine mogli bismo imati završenu priču – rekao je dalje gradonačelnik.
Tijekom rasprave vijećnica Katarina Doršner osvrnula se na najveću prijetnju za naš vodni resurs – potencijalnu zračnu luku Trebinje.
-Ona bi nam sigurno ugrozila vodoopskrbu, Ombla bi bila ugrižena. Čujemo da Republika Srpska radi na dokumentaciji, a Milorad Dodig obećao je građevinsku dozvolu do kraja godine. Treba promisliti o tome što je interes investitora – rekla je Doršner te pitala je li ovo neki novi oblik rata prema RH.

Gradonačelnik Mato Franković rekao je kako je ovaj dokument važan kako bi se Grad mogao javljati na europske natječaje za okolišna unaprijeđenja.

Tijekom rasprave potaknulo se i pitanje zagađenja s kruzera. Anita Bonačić Obradović istaknula je kako jedan kruzer zagađuje kao milijun automobila. Na to joj je Marko Potrebica rekao da se ne ‘amputira od zdravog mozga’.

-Lani smo imali 467 kruzera i to bi značilo da smo imali 467 milijuna vozila. Da je to istina, mi se ne bi vidjeli i ne bismo mogli hodati po gradu – rekao je Potrebica.

 

Pročitajte još

Knežević iz Sabora: ‘Zakoni i Ustav sprječavaju smjenu sudaca i državnih odvjetnika koji ne rade svoj posao’

Dulist

Franković je od danas saborski zastupnik: ‘I dalje ću braniti boje našeg grada’

Dulist

Konstituiran novi saziv Sabora, Jandroković treći put predsjednik

Dulist