Politika

Gradski vijećnici bez zamjerki na kulturu, stavove iskazali žutim i crvenim ‘palicama’

gradsko vijece 4

Izvješća ravnatelja javnih ustanova u kulturi Dubrovnika za prošlu godinu prošla su gotovo bez rasprave među gradskim vijećnicima. Zanimljivo, jednu od njih pohvalio je i DUSTRA-in Željko Raguž koji je uvijek upućivao kritike na račun rada kulturnih ustanova. Kazalište je doživjelo renesansu, rekao je te pohvalio ravnatelja Paola Tišljarća riječima: kapa do poda. Svoj stav o Dubrovačkim ljetnim igrama, kojega je ranije glasno artikulirao, ovog puta iskazao je na glasovanju kada je ostao suzdržan. Slično je napravio i Pero Vićan, doduše za drugu kulturnu ustanovu. On je, naime, glasovao protiv izvješća Dubrovačkih muzeja, dok je vijećnica s njegove liste Terezina Orlić ostala suzdržana.
Andro Vlahušić predlagao je virtualni muzej u Lazaretima, odnosno zajedničku digitalnu kulturnu izložbu, a istaknuo je i kako Dubrovnik Pass ne oduzima prihode muzejima, od čega su mnogi strahovali, već dovodi veći broj posjetitelja u one udaljenije.
Budući da je u svom izlaganju ravnatelj KMD-a Paolo Tišljarić pozvao gradske vijećnike da kulturnim ustanovama vrate prihode na razinu 2029. godine, s njim se složila i vijećnica Katarina Doršner.
– Moramo jače poduprijeti ustanove u kulturi, vratimo proračunska sredstva na 2019. godinu – složila se s ravnateljem gradska vijećnica.

 

Pročitajte još

Knežević iz Sabora: ‘Zakoni i Ustav sprječavaju smjenu sudaca i državnih odvjetnika koji ne rade svoj posao’

Dulist

Franković je od danas saborski zastupnik: ‘I dalje ću braniti boje našeg grada’

Dulist

Konstituiran novi saziv Sabora, Jandroković treći put predsjednik

Dulist