Crna kronika

IZREČENE MU MJERE OPREZA ZBOG PRIJETNJE DORH se očitovao o detaljima slučaja Barač

IZREČENE MU MJERE OPREZA ZBOG PRIJETNJE DORH se očitovao o detaljima slučaja Barač

Državno odjvetništvo očitovalo se o slučaju Jadrana Barača, odnosno, njegovu uhićenju protekle subote zbog prijetnji susjedu. Prema priopćenju DORH-a, u Općinsko državno odvjetništvo u Metkoviću je 7. ožujka 2021. uz kaznenu prijavu priveden državljanin Republike Hrvatske (1984.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje iz čl. 139. st. 2. Kaznenog zakona. (7. 3. 2021.)

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 37-godišnjak 6. ožujka 2021. u Dubrovniku, zbog od ranije narušenih imovinsko-pravnih odnosa, nazvao na telefon državljanina Republike Hrvatske (1987.) i, u nakani da kod njega izazove osjećaj straha i prepasti, uputio mu riječi prijetnje. Općinsko državno odvjetništvo u Metkoviću je 7. ožujka 2021. rješenjem naložilo osumnjičenom 37-godišnjaku mjere opreza iz čl. 98. st. 2. točke 4. i 5. Zakona o kaznenom postupku.

Podsjetimo, Jadran Barač prijetio je svom susjedu i rođaku L.K. s kojim je u dugogodišnjoj svađi zbog imovinsko-pravnih odnosa. Barač je iz pritvora pušten u nedjelju te je naglasio kako se policijskim službenicima predao sam. Nakon puštanja iz pritvora Barač je podnio ostavku na mjesto predsjednika dubrovačkog SDP-a i kandidata za gradonačelnika Dubrovnika.

Pročitajte još

Napustio nas je Nikša Bender, dugogodišnji turistički djelatnik

Dulist

Vozio pijan i bez važeće vozačke dozvole

Dulist

NIJE OBAVIO PREGLED, VOZIO POD UTJECAJEM DROGA… ‘Zaradio’ kaznu od 3.303 eura

Dulist