Politika

NAKON OSTAVKE Je li Barač otvorio prostor Toliću ili Vlahušiću?

NAKON OSTAVKE Je li Barač otvorio prostor Toliću ili Vlahušiću?

Dubrovački SDP se svega dva mjeseca prije lokalnih izbora našao u nimalo zavidnoj situaciji. Ostali su i bez stranačkog šefa i bez kandidata za gradonačelnika budući da se Jadran Barač, nakon što je zbog prijetnji koje je uputio 34-godišnjem susjedu proveo noć u pritvoru, povukao. Teško je očekivati kako će SDP u tako kratkom roku uspjeti iznjedriti novog kandidata, budući da i inače u ovoj stranci nema javnosti prepoznatljivih članova. U posljednje tri godine gradili su samo ‘lik i djelo’ Jadrana Barača, koji je kao novo lice na političkoj sceni pokušavao sebi utrti put za ove izbore. U Gradskom vijeću uz Barača, dubrovački SDP ima još samo jednog vijećnika, odnosno vijećnicu Tatjanu Šimac Bonačić, koja nema više ambicija za još jednu utrku za čelno mjesto Grada. Jedna od opcija za SDP svakako je približavanje nekadašnjem koalicijskom partneru, bivšem gradonačelniku Andru Vlahušić, koji okuplja svoju listu. Je li već napravio prve korake za pregovore s SDP-om nakon ostavke Barača, pitanje je koje smo uputili Vlahušiću.
-Ne, sutra imam konferenciju za tisak i tad ću sve reći. SDP je uvijek bio moj partner. I kad smo bili zajedno i kad nismo bili zajedno, SDP je uvijek imao dio gradske vlasti. Čak i 2013. kad su išli protiv, ostali su u gradskoj vlasti. Uvijek poštujem odluke SDP-a kakve god one bile i nakon toga mi odnosimo odluke – kratko je rekao Vlahušić.
Treća opcija zapravo niti ne postoji budući da je i HNS stao uz Vlahušića. U političkim kuloarima već su se jučer počele raditi moguće kombinatorike, a jedna od njih spominjala je i mogućnost da Roko Tolić uskoči umjesto Barača. Naime, iako Tolić još uvijek nije službeno SDP-ov nestranački kandidat za župana, krenuo je slagati strategiju za izlazak na izbore. No, kako neslužbeno doznajemo opcija ‘prebacivanja’ na gradsku razinu neće se uzeti u razmatranje.

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist