Politika

SDP-OVCI ŠOKIRANI UHIĆENJEM Je li Baraču došao kraj u utrci za gradonačelnika?

SDP-OVCI ŠOKIRANI UHIĆENJEM Je li Baraču došao kraj u utrci za gradonačelnika?

Nakon uhićenja čelnika dubrovačkog SDP-a i kandidata za dubrovačkog gradonačelnika Jadrana Barača, pokušali smo dobiti komentar njegovih zamjenika te stranačkih kolega. Naišli smo većinom na nejavljanje na naše pozive, a, oni koji su nešto kratko i prokomentirali, ne žele to izreći javno, već ističu kako su šokirani te se boje da će im Baračevo uhićenje narušiti poziciju za izbore.

Krenuli smo od Baračevih zamjenika Davora Mrše i Ronija Mladinića, međutim, nismo uspjeli dobiti konkretan komentar o tome kako će Baračevo uhićenje utjecati na predstojeće lokalne izbore i percepciju SDP-a i samog Barača kao kandidata. Davor Mrša nam je istaknuo kako je tek čuo za ovaj događaj te da ga trenutno ne može komentirati. Od drugog zamjenika SDP-ova predsjednika Ronija Mladinića dobili smo skoro identičan odgovor. I on je tek saznao za Baračevo uhićenje, a trenutno je na putu te ne može komentirati.

Mnogi članovi dubrovačkog SDP-a ostali su nam nedostupni, među kojima i, do zaključenja ovog teksta, Tatjana Šimac Bonačić, Baračeva stranačka kolegica iz vijećničkih klupa. Prema svemu sudeći, SDP-ovce je zaista zatekla vijest o Baračevu uhićenju te je sasvim očito da će ono imati i određeni utjecaj na lokalne izbore i samu percepciju SDP-a u javnosti. Vijest o uhićenju već je dospjela i na nacionalnu razinu te su o tome odmah počeli pisati i nacionalni mediji. Nakon raspleta situacije bit će jasno, ne samo je li si Jadran Barač ovime smanjio šanse na izborima, već i je li došao kraj njegovoj utrci za dubrovačkog gradonačelnika.

Podsjetimo, Jadran Barač ovog je popodneva uhićen zbog prijetnji susjedu L.K. s kojim je imao dugogodišnje nesuglasice oko građevinskih pitanja.

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist