PodcastPolitika

[IZBORNI PODCAST] Mato Pavličević: Prometno smo i dalje izolirani, a stranci ubijaju naše ljude po cestama

[IZBORNI PODCAST] Mato Pavličević: Prometno smo i dalje izolirani, a stranci ubijaju naše ljude po cestama

Dubrovčanin Mato Pavličević, dugogodišnji novinar specijaliziran za auto-moto industriju i promet, predvodi listu nove političke stranke Republika u 10. Izbornoj jedinici. Zajedno sa strankom Fokus žele mijenjati političku sliku Hrvatske prvenstveno preobrazbom ekonomije kroz smanjenje nepotrebne državne potrošnje i reinvestiranje ušteđenih sredstava u ključne sektore. Time će, tvrde, povećati mirovine, unaprijediti zdravstveni sustav i stimulirati gospodarski rast. Poseban naglasak stavljaju i na digitalizaciju javnih usluga, smanjenje administrativnih barijera za poduzetnike te povećanje transparentnosti u borbi protiv korupcije koja je kapilarno zahvatila tkivo naše države, republike.

Iako ne živi u Dubrovniku, Mato Pavličević ističe kako mu pogled ‘odozgo’, iz Zagreba daje mogućnost da sagleda pravo stanje života u Gradu. Uz to, i dalje smo prometno izolirani, a sam život u povijesnoj jezgri, gdje živi njegova majka 365 dana u godini, postao je nemoguć i neodrživ, za razliku od prije kada je Grad bio samodostatan.

Što bi se sve u prometnom smislu trebalo unaprijediti, koje poteze treba napraviti u vezi trgovina koje nekontrolirano podižu cijene i koliko mandata stranka na čijem je čelu poduzetnik Damir Vanđelić sa svojim timom vjeruje da će osvojiti – pogledajte u izbornom podcastu DuLista, ali i na YouTubeu, Instagramu, Facebooku i TikToku.

Pročitajte još

Andro Vlahušić: Kako smo izgubili Grad?

Dulist

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović