AktualnoUrednički izbor

Ivanišin za ‘Villu u pogledu’ u Svetom Jakovu dobio nagradu ‘Drago Galić’

Ivanišin za 'Villu u pogledu' u Svetom Jakovu dobio nagradu 'Drago Galić'

Dubrovački arhitekt Krunoslav Ivanišin dobitnik je nagrade Udruženja hrvatskih arhitekata ‘Drago Galić’ za najuspješnije ostvarenje na području stambene arhitekture za 2020. godinu za Vilu u pogledu u Svetom Jakovu. Ivanišin je nagradu osvojio s kolegama Lulzimom Kabashijem i Ivom Ivas. Inače, arhitektonski ured Ivanišin.Kabashi ove je godine bio nominiran u istoj kategoriji i za stambenu zgradu u Opatiji.
-Neuobičajeno je biti nominiran za dva ostvarenja, a rekao bih da je kod oba riječ i o jednom i o drugome. Obje građevine su privatne investicije u zaštićenim dijelovima grada, na važnim mjestima, gdje ih svatko vidi te čine dio slike toga grada, mijenjaju tu sliku na bolje. U oba slučaja mislim da smo uspješno odgovorili na problem konteksta u već gotovom mjestu koje ima svoj identitet, gdje se zna kako se treba graditi, gdje ima vrijedne arhitekture, lijepog zelenila i bajnih pogleda – rekao je nedavno za DuList Ivanišin.
Nagrade Udruženja hrvatskih arhitekata dodijeljene su ove subote u Uredu predsjednika RH. Nagrada ‘Viktor Kovačić’ za životno djelo dodijeljena je Ivanu Prtenjaku. Nagradu ‘Viktor Kovačić’ za najuspješnije ostvarenje u svim područjima arhitektonskog stvaralaštva u 2020. dobili su Igor Franić za SEECEL Centar i Tin Sven Franić, Vanja Rister i Ana Martinčić Vareško za kompleks studentskog doma Sveučilišta u Dubrovniku.
Nagradu „Drago Galić“ za najuspješnije ostvarenje na području stambene arhitekture za 2020. dobili su i Hrvoje Njirić i Iskra Filipović za rekonstrukciju i dogradnju kuće u zagrebačkoj Petrovoj ulici 140. Nagradu „Bernardo Bernardi“ za najuspješnije ostvarenje na području oblikovanja i unutrašnjeg uređenja u 2020. dobili su Vjekoslav Gašparović za pristup i prezentaciju Utvrde Petrapilosa i Damir Gamulin i Antun Sevšek za postav izložbe „Ako tebe zaboravim… – Holokaust u Hrvatskoj 1941. – 1945. / Zadnje odredište Auschwitz“. Nagradu „Neven Šegvić“ za publicistički, kritički, znanstven-istraživački i teorijski rad na području arhitekture u 2020. Dobili su Jelena Skorup Juračić za knjigu „Atomizirani hotel – novi tip hotelske arhitekture u revitalizaciji grada ili krajolika“ i Tamara Bjažić Klarin za knjigu „’Za novi, ljepši Zagreb!’ – Arhitektonski i urbanistički natječaji međuratnog Zagreba, 1918. – 1941.“.

Foto: Marko Raguž

Pročitajte još

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist