Aktualno

Ivanišin za ‘Villu u pogledu’ u Svetom Jakovu dobio nagradu ‘Drago Galić’

Dubrovački arhitekt Krunoslav Ivanišin dobitnik je nagrade Udruženja hrvatskih arhitekata ‘Drago Galić’ za najuspješnije ostvarenje na području stambene arhitekture za 2020. godinu za Vilu u pogledu u Svetom Jakovu. Ivanišin je nagradu osvojio s kolegama Lulzimom Kabashijem i Ivom Ivas. Inače, arhitektonski ured Ivanišin.Kabashi ove je godine bio nominiran u istoj kategoriji i za stambenu zgradu u Opatiji.
-Neuobičajeno je biti nominiran za dva ostvarenja, a rekao bih da je kod oba riječ i o jednom i o drugome. Obje građevine su privatne investicije u zaštićenim dijelovima grada, na važnim mjestima, gdje ih svatko vidi te čine dio slike toga grada, mijenjaju tu sliku na bolje. U oba slučaja mislim da smo uspješno odgovorili na problem konteksta u već gotovom mjestu koje ima svoj identitet, gdje se zna kako se treba graditi, gdje ima vrijedne arhitekture, lijepog zelenila i bajnih pogleda – rekao je nedavno za DuList Ivanišin.
Nagrade Udruženja hrvatskih arhitekata dodijeljene su ove subote u Uredu predsjednika RH. Nagrada ‘Viktor Kovačić’ za životno djelo dodijeljena je Ivanu Prtenjaku. Nagradu ‘Viktor Kovačić’ za najuspješnije ostvarenje u svim područjima arhitektonskog stvaralaštva u 2020. dobili su Igor Franić za SEECEL Centar i Tin Sven Franić, Vanja Rister i Ana Martinčić Vareško za kompleks studentskog doma Sveučilišta u Dubrovniku.
Nagradu „Drago Galić“ za najuspješnije ostvarenje na području stambene arhitekture za 2020. dobili su i Hrvoje Njirić i Iskra Filipović za rekonstrukciju i dogradnju kuće u zagrebačkoj Petrovoj ulici 140. Nagradu „Bernardo Bernardi“ za najuspješnije ostvarenje na području oblikovanja i unutrašnjeg uređenja u 2020. dobili su Vjekoslav Gašparović za pristup i prezentaciju Utvrde Petrapilosa i Damir Gamulin i Antun Sevšek za postav izložbe „Ako tebe zaboravim… – Holokaust u Hrvatskoj 1941. – 1945. / Zadnje odredište Auschwitz“. Nagradu „Neven Šegvić“ za publicistički, kritički, znanstven-istraživački i teorijski rad na području arhitekture u 2020. Dobili su Jelena Skorup Juračić za knjigu „Atomizirani hotel – novi tip hotelske arhitekture u revitalizaciji grada ili krajolika“ i Tamara Bjažić Klarin za knjigu „’Za novi, ljepši Zagreb!’ – Arhitektonski i urbanistički natječaji međuratnog Zagreba, 1918. – 1941.“.

Foto: Marko Raguž

Pročitajte još

Srijedom se čita DuList!

Dulist

USUSRET 24. MARATONU Izaslanstvo Udruge lađara Neretve na prijemu kod predsjednika Republike Hrvatske

Dulist

ČETVRTO IZDANJE LUKSUZNOG MAGAZINA Stigao je novi Just Dubrovnik!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija