Koronavirus u Hrvatskoj

GLAS PODUZETNIKA ‘Vrijeme je da Stožer prestane zastrašivati građane apokaliptičnim izjavama’

Udruga Glas poduzetnika oštro je osudila jučerašnju izjavu dr. Alemke Markotić u kojoj je istaknula kako bi pojava delta soja u Hrvatskoj mogla dovesti do kraja sezone i prije 15. kolovoza. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

-Poduzetnici, obrtnici i zaposlenici imaju velika očekivanja od sezone i nepotrebno ih se zastrašuje ovakvim izjavama. Udruga Glas poduzetnika ovim putem želi upozoriti da su izjave članova Nacionalnog stožera civilne zaštite koje se tijekom proteklih nekoliko tjedana pojavljuju u javnosti izuzetno opasne za nastavak sezone koja bi omogućila poduzetnicima i obrtnicima oporavak. Jučerašnja izjava dr. Markotić posebice je uznemirila naše članove koji su već do sada podnijeli najveći teret korona-krize, bez ikakve pomoći, obeštećenja i bez kreditnih linija. Kao što smo već mnogo puta istaknuli, poduzetnici ne mogu nastaviti poslovati u ovakvim uvjetima i pod ovakvim pritiscima.

Naime, mnogobrojni poduzetnici i obrtnici očekuju značajne prihode od sezone, kako bi se uspjeli oporaviti od izuzetno teške godine, koja im je gotovo uništila poslovanje i ugrozila egzistenciju. Turisti se sve više ohrabruju na putovanja, što predstavlja ‘slamku spasa’ za mnoge tvrtke i turističke djelatnike koji već predugo ne rade. Smatramo da ne trebamo posebno isticati da Hrvatska ovisi o prihodima iz turizma i da većina BDP-a ovisi upravo o turističkom sektoru.

Izjave kojima se zastrašuju turisti, poduzetnici i turistički djelatnici ne doprinose oporavku od krize, kao ni spasu gospodarstva. UGP smatra da bi Nacionalni stožer civilne zaštite konačno trebao prestati raditi protiv poduzetnika i njihovih zaposlenika te im omogućiti normalan rad. Smatramo da se izjavama dr. Markotić nameće pitanje o tome želi li namjerno uništiti nadolazeću turističku sezonu, poduzetnike, obrtnike i zaposlenike.

Ovim putem zahtijevamo od Vlade Republike Hrvatske i Nacionalnog stožera civilne zaštite jasan plan otvaranja gospodarstva i popuštanja mjera. Nakon više od godine dana, smatramo da su poduzetnici i zaposlenici zaslužili znati kakva im je budućnost. Također, smatramo da se treba prestati zastrašivati građane s nepotrebnim izjavama – istaknuli su iz Udruge Glas poduzetnika.

-Doista je nevjerojatno u kojem trenutku i s koje pozicije se ide s ovako apokaliptičnim izjavama. Stječe se dojam da se ciljano pokušava uništiti sezona koja je bitna mnogim poduzetnicima, ali i državi. Stoga tražimo da se odmah prestane s ovakvim nebuloznim izjavama – rekao je Hrvoje Bujas, predsjednik udruge Glas poduzetnika.

Pročitajte još

U županiji 16 novooboljelih, najviše iz Metkovića

Dulist

U Hrvatskoj 271 novi slučaj koronavirusa, nema preminulih osoba

Dulist

Naša županija je u crvenom

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija