Koronavirus u Hrvatskoj

OD SUBOTE Cijela Hrvatska će na slovenskoj epidemiološkoj listi biti ‘zelena‘

Slovenska vlada na sjednici ove srijede donijela je odluku po kojoj će cijela Hrvatska od subote biti na ‘zelenoj listi’. To znači da će slovenski državljani i turisti prilikom povratka ulaziti u Sloveniju bez dodatnih epidemioloških uvjeta, objavila je slovenska Vlada. Ta odluka na snagu stupa u subotu 3. srpnja do zaključno 11. istog mjeseca. Sukladno odluci slovenski državljani i oni s boravištem u Sloveniji moraju prilikom ulaska u Sloveniju iz države na zelenoj listi pokazati dokaz da su prije ulaska najmanje pet dana boravili na području koje je u ‘zelenom’, na primjer plaćeni račun za smještaj, prijava boravišta, poziv na neki posebni događaj, pišu 24ur.com.

Taj dokaz boravka od pet dana osoba mora imati samo za razdoblje od odlaska iz Slovenije do povratka, a ona koja boravi u inozemstvu u zelenom području treba slična potvrdu samo za razdoblje koje nije provela u Sloveniji.

Bez takvog dokaza putnici pri povratku u Sloveniji riskiraju da im se odredi karantena ili obvezujući negativan test jer će se smatrati da su boravili u epidemiološki nesigurnom području s ‘crvene’ liste.

Na novoj zelenoj listi Slovenije su još i Njemačka, Švicarska i Crna Gora.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija