Koronavirus u Hrvatskoj

NOVE MJERE Svi koji imaju digitalne COVID potvrde moći će ući u Hrvatsku bez ograničenja

NOVE MJERE Svi koji imaju digitalne COVID potvrde moći će ući u Hrvatsku bez ograničenja

U srijedu se sastao Uži kabinet Vlade, a nakon sjednice pred kamere je stao ministar unutarnjih poslova Davor Božinović. Govorio je o digitalnim COVID potvrdama koje u Hrvatskoj stupaju na snagu od 1. srpnja, piše Dnevnik.hr.

-Svi koji imaju te potvrde moći će bez ikakvih ograničenja doći i ulaziti u Republiku Hrvatsku – otkrio je. Svi oni koji potvrde nemaju morat će predočiti negativan test ne stariji od 48 sati, potvrdu o preboljenju koronavirusa ili da su cijepljeni. Novost je da i osobe iz trećih zemalja više ne moraju imati poseban razlog za dolazak u Hrvatsku.

Potvrda otvara sva vrata

Što se tiče upotrebe digitalnih potvrda na nacionalnoj razini, njihova će se uporaba odnositi na klubove, koncerte, manifestacije i druga događanja koja se odnose na okupljanje više od 100 ljudi.

-Imamo i dodatnu novinu, a to je da sva testna mjesta u Hrvatskoj, osim toga što će testirati, moći će izdavati i COVID digitalne potvrde. Moći će ih izdavati HZZO te sve njegove podružnice, na stranicama e-Građani, i kada dođete na testiranje da tih 15 minuta koliko se čeka možete dobiti potvrdu. To će se omogućiti i stranim državljanima. Svatko može doći u posjed digitalne COVID potvrde – otkriva Božinović.

Više pročitajte ovdje.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist