Grad

FRANKOVIĆ OŠTRO O SINDIKALISTU ČISTOĆE ‘Ogriješio se o radne obveze i konfliktna je osoba. Ne zaslužuje moju pažnju’

FRANKOVIĆ OŠTRO O SINDIKALISTU ČISTOĆE 'Ogriješio se o radne obveze i konfliktna je osoba. Ne zaslužuje moju pažnju'

Više puta sam razgovarao sa svim sindikatima i nemam problem dijalogom riješiti bilo koju spornu situaciju, ali imam problema razgovarati s gospodinom Šutalom i nikad s njim neću razgovarati. Radi se o osobi koja je bila policajac i u svojoj policijskoj karijeri je premlatio dvoje naših sugrađana i zbog toga je dobio otkaz. Zbog činjenice što mu je supruga visokopozicionirana osoba u SDP-u zaposlen je u Čistoću jer ga nitko nije želio nigdje primiti, konfliktna je osoba. A nakon što je dobio drugu priliku i zaposlen u Čistoću dobio je pet opomena pred otkaz – rekao je na konferenciji za novinare gradonačelnik Mato Franković, osvrnuvši se, nakon novinarskog pitanja, na jučerašnji prosvjed Čistoće.
Potom je javnosti podastro informacije zbog čega je sve dobio opomene.
-8.8. 2019. navedeni gospodin napravio je više povreda radnih obaveza – obavljao je prijevoz glomaznog otpada sa službenim vozilom od firme u privatne svrhe te isti otpad odnio neovlašteno u reciklažno dvorište. Dalje, 26. svibnja 2020. konzumira alkohol za vrijeme radnog vremena u blizini reciklažnog dvorišta. Pozvan je na alkotest te je isti odbio i svojevoljno napustio radno mjesto. Nakon toga, u studenom 2021. samovoljno i protupravno ponašanje vezano za sindikat i omalovažavanje ostalih kolega. Pa nakon toga je, u rujnu 2022. godine odbio radni zadatak te je nakon toga neopravdano napustio svoje radno mjesto i sa službenim vozilom obavljao privatne poslove od 8:15 do 11:12. U studenom ove godine imamo samovoljno i protupravno ponašanje na način da je izvan radnog vremena reciklažnog dvorišta iskrcao dva kubika starog parketa u tri navrata, zbog čega je moralo biti angažirano specijalno vozilo jer je zatrpao dio ulaznih vrata u reciklažno dvorište. I da ja takvog čovjeka primim? Nikada taj film neće gledati, mogu prosvjedovati do ne znam kada – oštro je poručio gradonačelnik te istaknuo kako je spreman na razgovor primiti ljude iz Čistoće, osim Nikšu Šutala.
-On nije čovjek s kojim ću imati dijalog jer se svojim ponašanjem i svojim nastupom više puta ogriješio o radne obveze. Tko je on da bi pregovarao u ime koga. Taj me čovjek uopće ne interesira, ali s drugim vrijednim i poštenim ljudima treba sjesti i razgovarati i ja ću razgovarati kad se najave na sastanak – rekao je te istaknuo kako je on uvijek za to, ako je moguće, da se ljudima u Čistoći osiguraju veća primanja.
-Razgovarao sam s direktorima i rekao sam da treba pronaći dijalog kao što smo ga uvijek imali. Žao mi je što zbog bolesti bivši predsjednik sindikata ne obavlja više tu dužnost jer smo imali sjajan dijalog i nikad nismo imali nijedan problem. Nažalost ovaj gospodin radi svoje performanse i želi pažnju, a zadnji je na ovom svijetu koji bi trebao nešto reći – rekao je dalje.

Ponovio je još jednom kako s Nikšom Šutalom neće razgovarati.
-Uvijek sam s radnicima voljan razgovarati, drago mi je čuti njihovo mišljenje, sa svima osim s gospodinom Šutalom zbog njegovih devijantnih ponašanja. Čovjek ima pet opomena pred otkaz, ističe svoje nezadovoljstvo u radu, a sam krši sve što se može prekšiti. Takav čovjek ne zaslužuje moju pažnju – rekao je na ovu temu.

Pročitajte još

Maro Kristić: Svi smo zakazali i uzrokovali nered na tržištu rada

Dulist

[FOTO] ZBOR GRAĐANA GK GRAD Evo što sve tišti stanovnike unutar zidina

Dulist

Dubrovačka biskupija traži zakupce za prostore u Gradu i Mlinima

Dulist