Grad

POTPISAN UGOVOR ZA DVORANU Franković: Dobit ćemo sportski kompleks, prvi takve veličine u Europi

POTPISAN UGOVOR ZA DVORANU Franković: Dobit ćemo sportski kompleks, prvi takve veličine u Europi

Gradonačelnik Mato Franković potpisao je ove srijede s direktorom tvrtke KAP4 Nikolom Miletićem potpisao je ugovor o izradi glavnog i izvedbenog projekta s troškovnikom za multifunkcionalnu dvoranu Gospino polje. Ugovor vrijedan 3,6 milijuna kuna ima dvije faze. Kako je objasnio Miletić, prva faza je ishođenje građevinske dozvole s rokom od 60 dana, a druga faza slijedi po građevinskoj dozvoli, što predstavlja izvedbenu dokumentacija s istim rokom od 60 dana.
-U natječaju smo dobili projektni zadatak kojemu je podloga idejno rješenje. Mi sada preuzimamo kompletnu dokumentaciju i ulazimo u projekt. Vidjeli smo ima glavnu dvoranu koja zadovoljava rukometne standarde kao krovni zahtjev sa svojim 50-ak metara raspona, ima pomoćna dvorana ili dvorana za zagrijavanje te prateće sadržaje kao što su svlačionice, medicinske prostorije, ugostiteljstvo, cijeli kompleks nove građevine imat će oko 400 parkirnih mjesta – objasnio je.
Gradonačelnik Mato Franković rekao je kako je Grad unutar svojih zacrtanih rokova, a krajnji cilj je da dvorana u siječnju 2025. godine, kada i počinje Svjetsko rukometno prvenstvo za čije se potrebe i gradi, bude u punoj funkciji.
-To je cilj kojega smo sebi zadali i uvjeren sam da ćemo ga realizirati, a to nije nimalo jednostavno. Najlakše je doći u situaciju izrade dokumentacije, a slijedi teška faza koja ima dvije razina. Prva je osiguravanje financija i na njoj smo već počeli raditi, a druga razina jest postupak javne nabave, izbor izvođača i početak radova. Ako izvođač bude kvalitetan, sam tijek gradnje ne bi trebao predstavljati nekakav veliki problem. Međutim, ne možemo utjecati na postupak javne nabave i na duljinu njegovog trajanja. Svi koji se natječu imaju pravo žalbe i u postupku i nakon završetka odabira te to sve može nekad trajati mjesec i pol dana, a nekad i godinu dana – objasnio je te dodao kako to Grad neće obeshrabriti da nastavi raditi na ovom projektu.
Kad je riječ o financiranju projekta, čija je trenutna procijenjena vrijednost 56 milijuna eura, gradonačelnik je rekao kako se sagledavaju različite kombinacije.
-Gledamo što je bolje, ali i najrealnije i ostvarivo. Moramo osigurati financije do ljeta iduće godine – rekao je. Na pitanje hoće li se u tom tražiti pomoć države i Hrvatskog rukometnog saveza, odgovorio je potvrdno.
-Sagledavamo koji je najbolji model za doći do realizacije ovog kapitalnog projekta. Ovakav projekt Dubrovnik nikada nije imao. To je multifunkcionalna dvorana s cijelim nizom sadržaja. Mi ćemo izgradnjom ove dvorane riješiti dubrovački dvoranski sport za budućnost najmanje 50 godina. Naši sportaši više neće morati u ponoć čekati termin – rekao je gradonačelnik.
-Izgradnjom ove dvorane i obnovom postojeće Dubrovnik će dobiti jedinstveni dvoranski sportski kompleks, prvi takve veličine, takvog opsega i mogućnosti u Europi. Spoj te dvije dvorane sa svim sadržajima omogućit će da Dubrovnik u budućnosti bude domaćin brojnim svjetskim natjecanjima za dvoranske sportove – napomenuo je Franković.

Pročitajte još

SANIRAJU SE ŠAHTOVI Ulica Od Batale zatvorena za promet u noći sa srijede na četvrtak

Dulist

UKRAJINKA ANNA GADIATSKA Za mene je Dubrovnik postao drugi dom, jako sam sretna!

Maria Prkut

ZA 410 KORISNIKA Grad traži izvođače za izgradnju Doma umirovljenika ispod bolnice

Dulist