Grad

POTPISAN UGOVOR ZA DVORANU Franković: Dobit ćemo sportski kompleks, prvi takve veličine u Europi

POTPISAN UGOVOR ZA DVORANU Franković: Dobit ćemo sportski kompleks, prvi takve veličine u Europi

Gradonačelnik Mato Franković potpisao je ove srijede s direktorom tvrtke KAP4 Nikolom Miletićem potpisao je ugovor o izradi glavnog i izvedbenog projekta s troškovnikom za multifunkcionalnu dvoranu Gospino polje. Ugovor vrijedan 3,6 milijuna kuna ima dvije faze. Kako je objasnio Miletić, prva faza je ishođenje građevinske dozvole s rokom od 60 dana, a druga faza slijedi po građevinskoj dozvoli, što predstavlja izvedbenu dokumentacija s istim rokom od 60 dana.
-U natječaju smo dobili projektni zadatak kojemu je podloga idejno rješenje. Mi sada preuzimamo kompletnu dokumentaciju i ulazimo u projekt. Vidjeli smo ima glavnu dvoranu koja zadovoljava rukometne standarde kao krovni zahtjev sa svojim 50-ak metara raspona, ima pomoćna dvorana ili dvorana za zagrijavanje te prateće sadržaje kao što su svlačionice, medicinske prostorije, ugostiteljstvo, cijeli kompleks nove građevine imat će oko 400 parkirnih mjesta – objasnio je.
Gradonačelnik Mato Franković rekao je kako je Grad unutar svojih zacrtanih rokova, a krajnji cilj je da dvorana u siječnju 2025. godine, kada i počinje Svjetsko rukometno prvenstvo za čije se potrebe i gradi, bude u punoj funkciji.
-To je cilj kojega smo sebi zadali i uvjeren sam da ćemo ga realizirati, a to nije nimalo jednostavno. Najlakše je doći u situaciju izrade dokumentacije, a slijedi teška faza koja ima dvije razina. Prva je osiguravanje financija i na njoj smo već počeli raditi, a druga razina jest postupak javne nabave, izbor izvođača i početak radova. Ako izvođač bude kvalitetan, sam tijek gradnje ne bi trebao predstavljati nekakav veliki problem. Međutim, ne možemo utjecati na postupak javne nabave i na duljinu njegovog trajanja. Svi koji se natječu imaju pravo žalbe i u postupku i nakon završetka odabira te to sve može nekad trajati mjesec i pol dana, a nekad i godinu dana – objasnio je te dodao kako to Grad neće obeshrabriti da nastavi raditi na ovom projektu.
Kad je riječ o financiranju projekta, čija je trenutna procijenjena vrijednost 56 milijuna eura, gradonačelnik je rekao kako se sagledavaju različite kombinacije.
-Gledamo što je bolje, ali i najrealnije i ostvarivo. Moramo osigurati financije do ljeta iduće godine – rekao je. Na pitanje hoće li se u tom tražiti pomoć države i Hrvatskog rukometnog saveza, odgovorio je potvrdno.
-Sagledavamo koji je najbolji model za doći do realizacije ovog kapitalnog projekta. Ovakav projekt Dubrovnik nikada nije imao. To je multifunkcionalna dvorana s cijelim nizom sadržaja. Mi ćemo izgradnjom ove dvorane riješiti dubrovački dvoranski sport za budućnost najmanje 50 godina. Naši sportaši više neće morati u ponoć čekati termin – rekao je gradonačelnik.
-Izgradnjom ove dvorane i obnovom postojeće Dubrovnik će dobiti jedinstveni dvoranski sportski kompleks, prvi takve veličine, takvog opsega i mogućnosti u Europi. Spoj te dvije dvorane sa svim sadržajima omogućit će da Dubrovnik u budućnosti bude domaćin brojnim svjetskim natjecanjima za dvoranske sportove – napomenuo je Franković.

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist