Grad

DIVNA AKCIJA DJEČJIH VRTIĆA Uz koncert, prodavat će ukrase za Specijalnu bolnicu Gornja Bistra!

Humanitarna prodaja prigodnih ukrasa i predmeta za opremanje multisenzorne sobe u Specijalnoj bolnici za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra održat će se 13. ,14. i 15. prosinca od 15 do 17 sati ispred Studentskog doma, dok će se Božićni koncert održati 13. i 15. prosinca u 18 sati u dvorani Studentskog doma. Organiziraju je Dječji vrtići Dubrovnik.

– Za opremanje senzorne sobe smo se odlučili u dogovoru sa stručnim osobljem bolnice. Naveli su kako bi opremanje multisenzorne sobe neizmjerno puno značilo djeci. Djeca koja se liječe u bolnici provodila bi vrijeme u multisenzornoj sobi pasivno i aktivno, ovisno o mogućnostima – pogledom, taktilnim istraživanjem, dodirivanjem. Ovakav prostor stimulirat će reakcije na osjetilne podražaje, poticati komunikaciju, socijalnu interakciju, istraživanje i učenje – istaknula nam je ravnateljica Franica Lasić.

Specijalna bolnica za kronične bolesti dječje dobi – Gornja Bistra nije samo bolnica već i dom za stotinjak štićenika uzrasta od tri mjeseca pa do 50 godina.

Ona je specifična ustanova, jedina u Republici Hrvatskoj u koju su smještena djeca s najtežim kroničnim bolestima. Čim se u bolničkim centrima završi njihovo akutno liječenje dolaze u Bistru. Određena djeca dolaze ravno iz svojih obitelji kada im roditelji više ne mogu pružiti adekvatnu skrb.

U bolnici Gornja Bistra pretežno su nepokretna djeca, stoga većinu vremena provode u krevetima. Bolnica u Bistri je dom za 70 djece koja nemaju roditelje. Osoblje bolnice – medicinsko i nemedicinsko – su njihovi jedini članovi obitelji za koje znaju i koji brinu o njima.

Pročitajte još

OBILAZAK GRADILIŠTA AGLOMERACIJE ‘Ovo je povijesno ulaganje u vodoopskrbni i kanalizacijski sustav grada’

Dulist

Dođite na Stradun, zaigrajte tombolu, učinite dobro djelo i zabavite se!

Dulist

DR. MARIO ČURLIN I DR. ORSAT JOHN Liječnički dvojac za pohvalu! Sami kupili svoju ordinaciju

Maria Prkut

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija