Grad

DIVNA AKCIJA DJEČJIH VRTIĆA Uz koncert, prodavat će ukrase za Specijalnu bolnicu Gornja Bistra!

DIVNA AKCIJA DJEČJIH VRTIĆA Uz koncert, prodavat će ukrase za Specijalnu bolnicu Gornja Bistra!

Humanitarna prodaja prigodnih ukrasa i predmeta za opremanje multisenzorne sobe u Specijalnoj bolnici za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra održat će se 13. ,14. i 15. prosinca od 15 do 17 sati ispred Studentskog doma, dok će se Božićni koncert održati 13. i 15. prosinca u 18 sati u dvorani Studentskog doma. Organiziraju je Dječji vrtići Dubrovnik.

– Za opremanje senzorne sobe smo se odlučili u dogovoru sa stručnim osobljem bolnice. Naveli su kako bi opremanje multisenzorne sobe neizmjerno puno značilo djeci. Djeca koja se liječe u bolnici provodila bi vrijeme u multisenzornoj sobi pasivno i aktivno, ovisno o mogućnostima – pogledom, taktilnim istraživanjem, dodirivanjem. Ovakav prostor stimulirat će reakcije na osjetilne podražaje, poticati komunikaciju, socijalnu interakciju, istraživanje i učenje – istaknula nam je ravnateljica Franica Lasić.

Specijalna bolnica za kronične bolesti dječje dobi – Gornja Bistra nije samo bolnica već i dom za stotinjak štićenika uzrasta od tri mjeseca pa do 50 godina.

Ona je specifična ustanova, jedina u Republici Hrvatskoj u koju su smještena djeca s najtežim kroničnim bolestima. Čim se u bolničkim centrima završi njihovo akutno liječenje dolaze u Bistru. Određena djeca dolaze ravno iz svojih obitelji kada im roditelji više ne mogu pružiti adekvatnu skrb.

U bolnici Gornja Bistra pretežno su nepokretna djeca, stoga većinu vremena provode u krevetima. Bolnica u Bistri je dom za 70 djece koja nemaju roditelje. Osoblje bolnice – medicinsko i nemedicinsko – su njihovi jedini članovi obitelji za koje znaju i koji brinu o njima.

Pročitajte još

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist