Koronavirus u Hrvatskoj

EPIDEMIOLOGINJA HZJZ-A Delta soj dominira u Hrvatskoj, moguće pooštravanje mjera

Delta soj koronavirusa dominira ne samo u Europi, već i u Hrvatskoj. Rekla je to za HRT Sanja Kurečić Filipović, epidemiologinja HZJZ-a.

-Delta-soj je u cirkulaciji s udjelom od 77 posto u Hrvatskoj – rekla je te dodala da će se morati razmišljati o pooštravanju epidemioloških mjera ako se broj zaraženih poveća.

– Svjedoci smo kontinuiranog rasta u zadnjih mjesec dana. Možemo to pripisati i velikom priljevu stranih turista i povećanom druženju ljudi, ali ulazimo u razdoblje jeseni gdje će virus imati druge pogodavajuće čimbenike. Mjere ne samo da moraju opstajati, a možda će se i pooštravati – rekla je.

Osvrnula se i na cijepljenje.

-Sada je 46 posto odraslog stanovništva završilo cijepljenje protiv COVID-a, ako gledamo ukupno stanovništvo to je 38 posto. Kampanja se kontinuirano provodi i očekujemo da će se nakon povratka s godišnjih odmora interes za cijepljenje povećati, po povratku će vjerojatno razmišljati o odgovornosti koju snose prema djeci koja polaze u školu i vrtiće. Nadamo se da ćemo kao odgovorni odrasli ljudi, a i starija populacija, povećati svoj interes i cijepiti se – rekla je Sanja Kurečić Filipović.

 

Pročitajte još

Talijani uvode jedne od strožih COVID mjera u svijetu

Dulist

Hrvatska je i dalje ‘crvena’

Dulist

Stožer je donio nove odluke

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija