Koronavirus u Hrvatskoj

EPIDEMIOLOG LAKIĆ Vrijeme je za online nastavu i strože mjere!

EPIDEMIOLOG LAKIĆ Vrijeme je za online nastavu i strože mjere!

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije dr. Mato Lakić upozorio je javnost kako je epidemiološka situacija dosta ozbiljna jer posljednjih tjedana dana svakodnevno imamo više od 200 novooboljelih. Napomenuo je kako je najgora situacija u Vela Luci, Župi Dubrovačkoj, Stonu, Opuzenu, Dubrovniku i Konavlima, ali je i u drugim gradovima i općinama zabilježen porast. intenziviralo se cijepljenje, imat ćemo i u petak punkt zbog velikog interesa. Naglasiti prije više od 6 mjeseci trebaju se cijepiti jer imunitet vremeno opada i dolazi do smanjene zaštite protiv delta soja
Zbog povećanog udjela djece među zaraženima, a koji se kreće na oko 25 posto, Zavod preporučuje online nastavu.
Vrijeme je za online nastavu do daljnjega dok ne vidimo što će biti s brojevima – rekao je Lakić. No ostalo je nejasno hoće li se takva preporuka i dati te kada.
Naime, na ponovljeno pitanje o online nastavi rekao je tek da je takva bila preporuka svim školama koje su se obratile Zavodu. Smatra i kako bi se mjere trebale pooštriti.
Osvrnuo se naravno i na cijepljenje, a posebno je naglasio kako se booster doza preporučuje svima 6 mjeseci od primanja druge doze. U županiji smo trenutno blizu 60 posto cijepljenosti jednom dozom.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist