Kultura

Epidaurus Cavtat Festival odaje počast Luki Paljetku uz bogat program s lutkarskom predstavom i koncertom

luko paljetak

Epidaurus Cavtat Festival s ponosom najavljuje poseban program u nedjelju, 15. rujna 2024., posvećen sjećanju na velikog akademika Luka Paljetka. Program počinje u 18 sati u đardinu Kuće Bukovac lutkarskom predstavom “Priča o Videku”. Predstavu izvode Tanja Baletić i Hana Čerimagić Sarić, dok je tekst djelo Borisa A. Novaka, u prijevodu Luka Paljetka, koji je lutkarsku umjetnost duboko cijenio i promicao kroz svoj rad.

Glazbu za predstavu osigurava Paola Dražić Zekić, a lutke su izradile ruke Carmela Grgurević. Ova predstava, organizirana u suradnji sa Slovenskim kulturnim društvom Lipa, održava se u posebnom ambijentu cavtatske baštine te je posvećena Luki Paljetku i Veri Hrgi, članici Slovenskog kulturnog društva Triglav.

Nakon predstave, program se nastavlja u 20 sati u predvorju Kneževog dvora, sjećanjem na Paljetka uz nastupe Kvarteta Sorkočević, Krunoslava Težaka i Goge Bonačić. Umjetnički koncept večeri osmislila je Ivana Marija Vidović, dok je plakat izradio Robert Jakarić prema djelu Nikole Musladina.

Pročitajte još

(FOTO) Predstavljena publikacija Maje Nodari ‘Baština u knjizi’ u atriju palače Sponza

Dulist

Otvorena izložba Dubrovkinje Ivone Šimunović “After all” u Beču

Dulist

OTKAZANO Nastup KUD ‘Stjepan Radić’ u Slanomu

Dulist