Zanimljivosti

Dva online predavanja o utjecaju ekrana na djecu

Dva online predavanja o utjecaju ekrana na djecu

Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika s Dječjim vrtićima Dubrovnik organizira dva online predavanja u sklopu projekta ‘(e)odrastanje – izazovi i mogućnosti’.

U ponedjeljak, 20. prosinca u 17.30 održati online predavanje ‘Pametno s ekranima u ranoj dobi’. Predavanje je namijenjeno za roditelje djece u dobi od 0 do 7 godina. Na predavanju će roditelji saznati više o mogućim pozitivnim i negativnim posljedicama korištenja ekrana u ranoj dobi na cjelokupni razvoj djeteta, kao i o načinima adekvatnog korištenja ekrana prema stručnim preporukama. Predavanje će održati Alma Džanović Mateljan, edukacijska rehabilitatorica iz Dječjih vrtića Dubrovnik i Severina Hađija, psihologinja iz Dječjeg vrtića Pčelica.

U utorak, 21. prosinca u 17.30 održat će se online predavanje ‘Utjecaj ekrana na rani dječji razvoj – što podučiti roditelje vrtićke djece?’. Predavanje je namijenjeno odgojiteljima djece predškolske dobi. Na predavanju će odgojitelji saznati više o utjecaju ekrana na rani dječji razvoj i načinima pravilnog korištenja istih u ranoj dobi. Odgojitelji će dobiti smjernice kako stečeno znanje na predavanju prenijeti roditeljima te koristiti u direktnom radu s djecom. Predavanje će održati Alma Džanović Mateljan, edukacijska rehabilitatorica iz Dječjih vrtića Dubrovnik i Severina Hađija, psihologinja iz Dječjeg vrtića Pčelica.

-Oba predavanja će se održati online putem aplikacije Zoom. Molimo sve zainteresirane za sudjelovanje da popune Google formu u nastavku kako bi potvrdili svoje sudjelovanje na Zoom sastanku – navode iz Zajednice.

Online predavanja se održavaju u sklopu projekta (e)odrastanje – izazovi i mogućnosti, koje provodi Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika u partnerstvu sa Sveučilištem u Dubrovniku i Dječjim vrtićima Dubrovnik. Projekt je sufinanciran kroz program javnih potreba u tehničkoj kulturi Grada Dubrovnika za 2021. godinu i putem javnog poziva za sufinanciranje projekata na temu medijske pismenosti od Agencije za elektroničke medije.

Pročitajte još

PREKRASNA TRADICIJA Balanje u Konavlima

Dulist

PLAVO DOGAĐANJE Niz prezentacija o problemu otpada u moru, demonstriran i robotski sustav

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1922. U Pragu umro Vlaho Bukovac

Dulist