Zanimljivosti

4. adventsku svijeću na Lastovu upalio bračni par Glumac koji je 72 godine zajedno

4. adventsku svijeću na Lastovu upalio bračni par Glumac koji je 72 godine zajedno

U predvečerje posljednje nedjelje došašća 18. prosinca u trijemu ispred župne crkve sv. Kuzme i Damjana na Lastovu upaljena je 4. svijeća na adventskom vijencu. Prigodnu molitvu predvodio je upravitelj župe don Tonći Ante Prizmić, a posljednju svijeću upalili su najstariji bračni par na Lastovu Marija i Antun Tonko Glumac. Oni su u brak stupili davne 1949. godine na Lastovu, te su u listopadu ove godine proslavili 72 godine bračnog zajedništva.

Poslije molitve župnik je zahvalio teti Mariji i dundu Tonku, kao i župnom zboru što je pjesmom uveličao obred paljenja svijeće. Zahvalio je i klapi Ladeste koja je trebala prošli vikend pjevati na paljenju svijeća, no nije jer pojedini članovi nisu mogli zbog nevremena doći na Lastovo, te su ovaj put zapjevali.

Nakon paljenja svijeća u organizaciji Osnovne škole Braća Glumac uslijedila je prodaja dječjih rukotvorina od kojih je jedna pripala i bračnom paru Glumac. Naime, na samom kraju molitve umirovljena učiteljica gospođa Ivelja u ime školaraca i školskog osoblja, sadašnjeg i nekadašnjeg, uručila im je prigodni poklon kao prvim, dobrim, susjedima osnovne škole.

Nakon paljenja svijeća klapa Ladeste pjesmom je počastila nazočne, a vrijedne ruke Lastovki su sve počastile kolačima.

Prvi put organizirano paljenje adventskih svijeća na Lastovu tako je uspješno završeno, a zajednica je stekla još jedno lijepo iskustvo međusobnog povezivanja u ozračju iščekivanja blagdana Isusovog rođenja.

Foto: Župa sv. Kuzme i Damjana – Lastovo

Pročitajte još

UZ DAN OČEVA Kreativna čitaonica ‘Tata i ja, prijatelja dva’

Dulist

BRAVO! Sven Dragobratović od kockica izradio ‘Mini Dubrovnik’

Dulist

BLOG MUZEJA I GALERIJA KONAVALA SLAVI ROĐENDAN U 4 godine 720 ‘samoniklih priča’

Dulist