U srcu povijesne jezgre Dubrovnika, restoran i bar Cele oduvijek je bio više od ugostiteljskog objekta, bio je kultna slastičarnica, mjesto susreta i nezaobilazna postaja generacija Dubrovčana. Svoju priču, ukorijenjenu u gradskom životu i nazvanu po Celestinu Šikiću, danas nastavlja ispisivati u potpuno novom ambijentu koji spaja nasljeđe i suvremeni duh stoga je uz novi interijer dobio i novo ime Pastry&Cuisine Atelier Cele.
Nedavna renovacija označila je novu fazu u razvoju ovog prostora, pomno osmišljenu kao odgovor na suvremene potrebe, ali s dubokim poštovanjem prema povijesti koju nosi. Obnova nije bila tek estetska promjena, bila je to prilika za stvaranje atmosfere koja će spojiti autentičnost lokalnog identiteta i najnovije svjetske trendove.
Viziju prostora oblikovao je arhitekt Duje Kaliterna, čije se rješenje temelji na harmoniji tradicije i inovacije. Interijer karakteriziraju prirodni elementi poput toplog drva, autohtonog kamena i suptilnih detalja inspiriranih dubrovačkom arhitekturom, koji su obogaćeni suvremenim dizajnom i diskretnim tehnološkim rješenjima. Svaki detalj pažljivo je osmišljen kako bi Cele zadržao svoju prepoznatljivost, ali i ponudio novo iskustvo – ugodno, estetski profinjeno i u potpunosti usklađeno s vremenom u kojem živimo.
– Cele je godinama bilo nezaobilazno mjesto za sve Dubrovčane stoga smatramo da prostor mora reflektirati tu jedinstvenu povijest, ali na suvremen način. Renovacija je proizašla iz želje da oživimo prostor i donesemo osvježenje koje je u skladu s globalnim trendovima, ali i s identitetom koji Cele nosi – poručio je vlasnik Tomislav Ivušić.
U skladu s novim identitetom prostora, osvježena je i gastronomska ponuda koja donosi harmoničan spoj inovacije i tradicije. Novi chef interpretira dubrovačku kuhinju kroz suvremenu prizmu, oslanjajući se na autentične sastojke lokalnog podneblja i jednostavne, ali dojmljivo pripremljene okuse. Jelovnik je promišljen, sezonski te nadahnut bogatom kulinarskom baštinom juga Hrvatske.
Slastičarski segment, po kojem je Cele ostao upamćen u kolektivnom sjećanju Dubrovčana, zadržao je svoje važno mjesto u novoj viziji. Ručno rađene slastice, inspirirane starim recepturama, bit će prezentirane u elegantnoj vitrini koja je postala centralna točka prostora. Njezina suvremena forma naglašava estetsku vrijednost svake slastice, dok mirisi i okusi podsjećaju na vrijeme kada je Cele bilo simbol slatkih rituala i svakodnevnih radosti. Dodatno, svoju ponudu će proširiti bezglutenskim slasticama te uz popularnu matchu uvrstiti će i mushroom kavu, odnosno kavu s gljivama koja je sve popularnija na hrvatskom tržištu.
Obnovljeni Cele ostaje vjeran svom identitetu, pružajući gostima jedinstveno iskustvo koje objedinjuje eleganciju, toplinu i autentičnost gradskog života. Danas je to prostor koji njeguje tradiciju, ali ne vraća se u prošlost već je s njom u dijalogu, stvarajući novo poglavlje dubrovačke svakodnevice.