Grad

DONOSIMO RJEŠENJE Evo dokumenta kojim se DICPI-ju usvaja žalba za Terminal

terminal gruz rjesenje 270117 1

Nakon svih peripetija koje se trenutno događaju oko projekta Terminala u Gružu, vijest kako je Ministarstvo mora, pomorstva i infrastrukture usvojilo žalbu koncesionara ”Dubrovnik international cruise port investment” (DICPI-ja) potresla je javnost.
Ispred udruge ”Divlja liga vateroplo” Igor Legaz dostavio nam je sporni dokument iz kojeg se jasno može iščitati točno zašto Ministarstvo smatra da je žalba opravdana, no o tumačenjima koje je potpisao ispred Ministarstva, stanoviti Siniša Prnjak da se diskutirati pogotovo jer su iz njega izostavljeni pojedini detalji.
Naime, osim što su se iz DICPI-ja pozvali na jezične barijere i različita tumačenja, Ministarstvo je utvrdilo da je kontakt e-mailom koji je DICPI ostvario s Lučkom upravom potvrda da su detalji glavnog ugovora usuglašeni.
Ono što se u rješenju ne navodi je kako je koncesionar prijedlog ugovora ‘Dubrovnik Concession Agreement Draft 9′(datiran 25. ožujka 2016.), zajedno s dokumentom ‘Legal Issues 01.07.2016.’ prvo odbio u prvim danima srpnja i tražio novu odgodu do 1. studenog, dok ministarstvo tvrdi kako je DICPI pristao na takav prijedlog.
Naime, Ministarstvo smatra kako je činjenica da su iz DICPI-ja prihvatili takav prijedlog ugovora e-mailom 14. srpnja u večernjim satima (rok je isticao 15. srpnja u 00:01), no činjenica je da je ugovorom definirano kako se to može napraviti ‘telefaksom, preporučenom poštom ili osobno na ruke’. Ništa od navedenog se zapravno nije dogodilo i Upravno vijeće je 20. srpnja stoga utvrdilo da je aktiviran članak 2.5 predugovora koji predviđa raskid bez obveza po ijednoj strani.

Cjelokupno rješenje možete pročitati OVDJE.

Pročitajte još

Franković poručio diplomantima RIT-a: ‘Budite blagi prema ljudima oko sebe pa će vam se tako i vratiti’

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

Zamjenica Tepšić na panelu ‘Studiraj i treniraj’

Dulist