Grad

Hotel Koločep pun šest mjeseci uz dobit veću od 2,5 milijuna kuna

Hotel Koločep pun šest mjeseci uz dobit veću od 2,5 milijuna kuna

Sensimar Kalamota Island Resort na Koločepu, koji od 2013. godine posluje u sastavu Karisma Adriatic Hotela, u prošloj godini radio je 182 dana uz popunjenost od 90 posto, a najviše gostiju bilo je iz Velike Britanije i Belgije. Ukupni prihodi u navedenom periodu iznosili su 3,8 milijuna eura, uz neto dobit od 387.323 eura, a rezultat je uspješne provedbe financijskog i operativnog restrukturiranja hotela KHA grupacije, ističu u kompaniji koja bilježi rast broja zaposlenih na godišnjoj razini za oko 5 posto, prenosi Poslovni.hr.

U KHA ističu da visoku popunjenost hotela jamči suradnja s turoperatorom TUI, koji u Hrvatsku većinom dovodi goste iz Ujedinjenog kraljevstva, Njemačke i skandinavskih zemalja. U pravilu, riječ je o novim gostima koji do sada nisu boravili u Hrvatskoj.

KHA je tijekom 2014. i 2015. u Koločep uložila više od 29 milijuna kuna, brendirajući ga kao resort za odrasle koji posluje pod imenom Sensimar.

– Karisma Adriatic Hotels i nadalje će, kroz akvizicije ili upravljanje hotelima, nastaviti širiti svoje poslovanje i to prije svega u području koje gravitira zračnim lukama Dubrovnika, Splita i Pule te na taj način sudjelovati u unapređenju hrvatske turističke ponude – kažu u kompaniji koja je u vlasništvu Agrokora, TUI-a te meksičke turističke tvrtke Karisma.

Inače, Zagrebačka burza objavila je danas o upisu povećanja temeljnog kapitala Hotela Živogošće s iznosa od 24,6 milijuna kuna, za 45 milijuna kuna, na iznos od 69,7 milijuna kuna, i to unosom prava većinskog dioničara, tvrtke KHA. Odluka o povećanju temeljnog kapitala donesena je na glavnoj skupštini Hotela Živogošće prošlog ljeta. Nakon upisa povećanja temeljnog kapitala u Sudski registar, temeljni kapital podijeljen je na 6.968,760 redovnih dionica, svaka nominalne vrijednosti od 10 kuna.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist