DuList IN

Djeco, ovog se vikenda održava šesti Aeronaut!

Djeco, ovog se vikenda održava šesti Aeronaut!
Developed using darktable 2.6.0

Ovaj vikend od petka do nedjelje će se održati šesti Aeronaut.

Aeronaut 6 je manifestacija zrakoplovne tematike, koja se sastoji od predavanja, igraonica i radionica za djecu i odrasle. Osnovni cilj je upoznati sve polaznike s različitim oblicima zrakoplovnog sporta i tehničke kulture.

Aeronaut 6 će se održati od 19. do 21. studenog. 2021. na više lokacija u Dubrovniku. Ove godine nas očekuje bogati program za djecu: radionice upravljanja dronovima, izložba zrakoplovnog maketarstva, radionica izrada i lansiranje raketa, te natjecanje u izradi i bacanju papirnatih aviona. Za odrasle će biti predavanje o zmajarstvu, a parajedriličarska sekcija Aerokluba Nimbus će imati pokazne letova sa Srđa u Luku Gruž.

Program Aeronaut 6:

petak 19.11.2021.
– 19:30 izložba zrakoplovnog maketarstva u Centru za mlade Dubrovnik
– 19:30 radionica upravljanja dronova u Centru za mlade Dubrovnik

subota 20.11.2021.

– 10:00 – 13:00 raketarska radionica, izrada i lansiranje raketa za učenike od 5. do 8. razreda osnovne škole na parkingu u Cavi – Osnovna škola Lapad
– 14:00 pokazni letovi parajedriličara i zmajara sa Srđa u Luku Dubrovnik
– 17:00 predavanje o zmajarstvu (izloženi zmajevi) u sportskoj dvorani pomorsko tehničke škole Dubrovnik

nedjelja 21.11.2021.

– 16:00 natjecanje u izradi i bacanju papirnatih aviona unatjecanje u izradi i bacanju papirnatih aviona Centru za mlade Dubrovnik

Broj mjesta na radionicama je ograničen. Radionice su besplatne za sve polaznike, prijave su obavezne ispunjanjem prijavnice na linku.

Manifestaciju Aeronaut 6 organiziraju Aeroklub Nimbus i Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika u sklopu projekta Du STEM, koji je 85% sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda, a 15% iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Pročitajte još

PRVA NAJAVA ZA KONCERT Grupa Zoster u srpnju na Orsuli!

Dulist

‘Župski pjat’ počeo đirom po vinogradu i radionicom o rogaču

Dulist

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist