Kultura

„Kako je Tonkica kupovala kruh“ u Splitu

Ansambl Kazališta Marina Držića gostuje u Splitu na festivalu „Mali Marulić“, s predstavom „Kako je Tonkica kupovala kruh“.

Dvije izvedbe će se održati u utorak 17. travnja i to u 10,30 sati i 12 sati u Gradskom Kazalištu Lutaka Split. U predstavi, autora Jasena Boka, glume Helena Kovačić, Hrvoje Sebastijan, Glorija Šoletić, Edi Jertec.

Radnja vjerno prikazuje sve ono što se sprema djetetu koje doživljava prvi samostalni izlazak u svijet; zastrašujuće prvo iskustvo u kojem svijet bajke zamjenjujemo svijetom realnosti. Ova scenska pustolovina donosi dah moderne u obliku kompjutorske animacije. U konačnici, ova predstava dobiva filmske karakteristike koje se ponajviše otkrivaju na samom kraju izvedbe.

Redatelj je Dražen Ferenčina, scenograf Marin Gozze, kostimografkinja Jelka Grljević, a skladateljica Paola Dražić Zekić.

Pročitajte još

U srijedu se predstavlja program 74. Dubrovačkih ljetnih igara

Dulist

[FOTOGALERIJA] Bogati program za osamnaestu Noć muzeja u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

Dulist

Od tombole do predavanja – kako je protekla konavoska Noć muzeja?

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija