Koronavirus u Hrvatskoj

Capak o detaljnoj provjeri putnika koji dolaze iz drugih država

Capak o detaljnoj provjeri putnika koji dolaze iz drugih država

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović istaknuo je detalje o subotnjim izvanrednim letovima kojima se hrvatski državljani vraćaju iz drugih država, također pogođenima koronavirusom.

-Na letu Zagreb-Rim – Rim-Zagreb zasad je 28 hrvatskih državljana i pet slovenskih državljana. Slijeću u 19.40. Konačna lista će biti utvrđena tijekom dana. Iz Lisabona i Madrida letom stižu 43 osobe. Trebao bi sletjeti u 22.30 sati. To su zrakoplovi koji idu iz Zagreba pa ‘kupe’ naše državljane. U 20.25 sati trebao bi sletjeti avion iz Stockholma. Zasad je 31 osoba na listi. Sva tri slijeću u Zagreb – rekao je Božinović.

Prema najavi, u nedjelju u 21 sat dolazi 118 hrvatskih građana preko Bregane. U 18.30 sati, istog dana, 20 hrvatskih državljana i 14 državljana Crne Gore stižu katamaranom iz Ancone. Za državljane Crne Gore će odmah biti organiziran transport.

Ravnatelj HZJZ Krunoslav Capak naglasio je kako će prilikom dolaska putnika biti prisutni epidemiolog, granični sanitarni inspektor i granična policija.

-Svaka osoba će biti profilirana kako bi se utvrdilo ima li simptome, je li bio u kontaktu s nekim tko je pozitivan, je li boravila u području gdje je visoka incidencija. Od svih će se uzimati detaljni podaci o boravištu i svi će se staviti u samoizolaciju. Tko bude imao simptome, ići će odmah u samoizolaciju u bolnicu. Ako budu u samoizolaciji doma, uz aktivni nadzor. Dakle, epidemiolozi će ih zvati svako dva dana – rekao je Capak.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist