Koronavirus u Hrvatskoj

BOŽINOVIĆ POTVRDIO 1. rujna otvaraju se zatvoreni dijelovi kafića

Zatvoreni dijelovi ugostiteljskih objekata ponovno će moći raditi od 1. rujna. Potvrdio je to na konferenciji za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite ministar Davor Božinović. Rekao je kako su posljednjih dana razgovarali s predstavnicima Nacionalne udruge ugostitelja.
-Da, planiramo otvoriti zatvorene dijelove kafića i objekata koji u ovom trenutku spadaju u tu kategoriju i to već od 1. rujna, dakle od sljedećeg tjedna. Naravno, uz preporuke koje će izraditi HZJZ – rekao je te dodao kako će radno vrijeme ostati najduže do ponoć.
-Balans mjera koje je donio Stožer, uz sve aktivnosti koje spadaju pod ingerenciju Ministarstva turizma omogućio je da praktički i de facto cijeli kolovoz taj najvažniji dio Hrvatske, a to je jadranska Hrvatska, ostane u narančastoj zoni – rekao je ministar te podsjetio da je Stožer i prošle godine održao sastanak s ugostiteljima.
-Polazište je da je virus tu i da ga se nećemo riješiti dok ne postignemo puno veću procijepljenost, a dok se to ne dogodi, moramo naučiti živjeti s njim i potrebna nam je veća osobna odgovornost. Teško je zamisliti da itko u Hrvatskoj više ne zna one elementarne stvari i o virusu, ali i o tome kako se zaštititi – ističe dalje.

Pročitajte još

Sutra se objavljuju nove preporuke o samoizolaciji za učenike

Dulist

Capak: Priprema se odluka o covid potvrdama i za pacijente

Dulist

Hrvatska ima 1291 slučaj zaraze koronavirusom, preminulo je 12 osoba

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija