Koronavirus u Hrvatskoj

Božinović poslao uputu stožerima civilne zaštite o cijepljenju protiv COVID-19

Načelnik Nacionalnog stožera civilne zaštite i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović poslao je u utorak uputu stožerima u kojoj se navodi da svoje djelovanje usklade s Planom Vlade Republike Hrvatske i naputkom Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Postupanje u pripremi i provedbi cijepljenja protiv COVID-19. Također, ističe se da uređenje načina cijepljenja protiv COVID-19 nije u nadležnosti stožera civilne zaštite na nacionalnoj ili lokalnim razinama te se podsjeća da je sva cjepiva odobrila Europska agencija za lijekove. Razlog donošenju upute je taj što su, kako se navodi, neki stožeri donijeli ili namjeravaju donijeti odluke o prestanku cijepljenja s AstraZenecom.

-Ukoliko se pojavi i najmanja sumnja o upitnoj sigurnosti pojedinog cjepiva zasnovana na znanstvenim spoznajama, Hrvatski zavod za javno zdravstvo ili Hrvatska agencija za lijekove i medicinske proizvode, koji jedini imaju zakonska ovlaštenja za to, će odmah reagirati i privremeno obustaviti cijepljenje takvim cjepivom za područje cijele Republike Hrvatske – ističe se u uputi koju možete pročitati ovdje.

 

 

Pročitajte još

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist

BEROŠ PROGLASIO KRAJ PANDEMIJE? Hrvatska od danas službeno ukida sve mjere zaštite od COVID-a 19

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija