Koronavirus u Hrvatskoj

U županiji 86 novooboljelih, preminule dvije osobe

U županiji 86 novooboljelih, preminule dvije osobe

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 86 novih slučajeva zaraze koronavirusom (34 utvrđena brzim antigenskim testom). Radi se o 40 osoba iz Dubrovnika, 19 iz Metkovića, 12 iz Župe dubrovačke, šest iz Konavala, po dvije iz Dubrovačkog primorja, Opuzena i Ploča te po jednoj iz Kule Norinske, Stona i Vele Luke. Ukupno je zaraženo 40 muških i 46 ženskih osoba, a 61 ima utvrđenu epidemiološku vezu. Preminule su dvije muške osobe; jedna iz Dubrovnika (rođ. 1945.) i jedna iz Dubrovačkog primorja (rođ. 1945.).

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji trenutno je aktivno 665 slučajeva zaraze koronavirusom, od čega na širem području Dubrovnika njih 523 (Dubrovnik 302, Konavle 90, Župa dubrovačka 106, Dubrovačko primorje 15 te Ston deset slučajeva). U OB Dubrovnik hospitalizirane su 73 osobe pozitivne na koronavirus. Sedam pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, od čega su tri na invanzivnoj ventilaciji, dva na nainvazivnoj te dva na kisiku.

Oporavile su se 74 osobe: 28 iz Dubrovnika, 25 iz Konavala, 15 iz Župe dubrovačke, tri iz Metkovića, dvije iz Ploča te jedna iz Slivnog.

U posljednja 24 sata obrađeno je 400 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 49 756 uzoraka.

Prvu dozu cjepiva primilo je 8987 žitelja Dubrovačko-neretvanske županije.

U samoizolaciji je 990 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježeno je osam kršenja mjere samoizolacije (sedam na granici). Od početka pandemije zabilježena su ukupno 493 kršenja mjere samoizolacije.
Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist