Koronavirus u Hrvatskoj

Božinović najavio strožu kontrolu nošenja maski, ali i moguće duže školske praznike

Božinović najavio strožu kontrolu nošenja maski, ali i moguće duže školske praznike

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović najavio je pojačanu kontrolu epidemioloških mjera koje su trenutno na snazi, posebno nošenje maski u zatvorenim prostorima. Također je najavio kako se razmišlja o produljenju školskih praznika početkom studenog, donosi Index.
-Ono što se danas razgovaralo kao odgovor na aktualnu situaciju, to je pojačana kontrola onih mjera koje su sada na snazi, posebno kad je riječ o maskama u zatvorenom. Nastavit će se razgovori vezano za činjenicu da nam je četvrtina novozaraženih iz školskog sustava – rekao je nakon sastanaka članova Nacionalnog stožera s premijerom.
Božinović je najavio mogućnost produljenja školskih praznika nakon Svih svetih. Naime, ponedjeljak je neradni dan povodom blagdana Svih svetih, a u utorak i srijedu su školski praznici prema školskom kalendaru. Božinović je najavio mogućnost da se ti praznici produže za dva dana pa da djeca izvan škole budu gotovo 10 dana.

Napomenuo je kako se ne razmišlja o covid potvrdama onako kako se primjenjuju u Europi.
-Najrealnije je jače inzistiranje na postojećim mjerama. Covid potvrde ne razmatramo na način kako se one primjenjuju u Europi, bar ne sad. Države koje su ih uvele nisu u nešto povoljnijoj situaciji. Tu je njihov dio koji se tiče jače motivacije za cijepljenje, ali to je jedno kompleksno pitanje. Ono što je najvažnije, ako držimo distancu i nosimo maske, klonimo se velikih okupljanja gdje ne znate s kim ste u društvu, to su sve situacije u kojima možete dobiti koronu – rekao je.
U medijima su se također pojavile neslužbene informacije kako će Istarski stožer tražiti prelazak na online nastavu.
-Postoji povjerenstvo na razini Ministarstva obrazovanja koje prati situaciju u školama, znamo da su školska djeca vrlo osjetljiva kategorija, znamo što im je potrebno u formativnim godinama i kad govorimo o osnovnim i srednjim školama, sve se to treba uzeti u obzir – rekao je Božinović.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist