Koronavirus u Hrvatskoj

BEROŠ KOMENTIRAO Ukoliko bude potrebe, u Split će se ‘povlačiti’ respiratori iz Dubrovnika

BEROŠ KOMENTIRAO Ukoliko bude potrebe, u Split će se 'povlačiti' respiratori iz Dubrovnika

Onako kako vi mene pitate je li splitska bolnica spremna za ovu situaciju, tako sam i ja jutros pitao ravnatelja bolnice o kojem broju respiratora možemo razgovarati. Radi se o 82 respiratora, međutim, tu je i mogućnost hitne nabave još deset respiratora iz Dubrovnika i Šibenika, te deset transportnih respiratora, što bi po nekim proračunima trebalo biti dovoljno – istaknuo je danas ministar Vili Beroš komenitrajući slučaj zaraženih štićenika Doma za starije i nemoćne u Splitu.

– Ne bije bitku samo Split, već cijela Hrvatska, dakle, svi naši bolesnici. Pretpostavljam kako će ovih 800 respiratora biti dovoljno. Ak one, i ako se ne budemo ponašali odgovorno, bit ćemo svi izloženi velikoj ugrozi – naglasio je Beroš uz opasku kako možemo biti optimisti promatrajući kako se situacija u italiji stabilizira.

Podsjetimo, tijekom noći je iz splitskog Doma za starije i nemoćne evakuirano 49 bolesnika, od njih 318 iz Doma. Oni su zbrinuti u KBC-u na Križinama. Samo dva bolesnika imaju srednjeteške simptome i trebaju kisik, nitko nije na respiratoru. Prosječna starost je 86 godina.

– Od njih 49, 10 je pozitivno. Ostale testiramo i imat ćemo nalaze tijekom dana. Svi djelatnici s tog kata su u samoizolaciji i bit će podvrgnuti testiranju – naglašeno je na konferenciji.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist