Grad

ANASTAZIJA SMETA, ALI ŠKRABOTINE NE Kera: ‘Nitko me nije kontaktirao, jutros sam pokupio kućicu’

ANASTAZIJA SMETA, ALI ŠKRABOTINE NE Kera: 'Nitko me nije kontaktirao, jutros sam pokupio kućicu'

Nakon što je protekle srijede nova kućica mačke Anastazije uklonjena iz trijema Kneževog dvora s njezine uobičajene poste, kratko smo porazgovarali s našim sugrađaninom Srđanom Kerom koji je kućicu i napravio. Kera je poručio kako ga nitko od nadležnih nije kontaktirao niti je dobio ikakav službeni zahtjev za uklanjanjem kućice.

-Upravni odjel za kulturu Grada Dubrovnika kojem je pročelnica Julijana Antić Brautović, bivša ravnateljica Dubrovačkih muzeja, ima moj mail i moj broj telefona. Četiri sam godine bio član kulturnog vijeća Grada Dubrovnika. I iz Upravnog odjela za poslove gradonačelnik imaju mojekontakte, mogli su me kontaktirati – poručio je Kera, koji je jutros samoinicijativno otišao i pokupio kućicu.

U isto vrijeme, dok Anastazija očito nije ‘prihvatljiv’ stanar ispred Kneževog dvora, nadležnima u Dvoru očito ne smeta što je ovo vrijedno kulturno-povijesno zdanje išarano svakojakim škrabotinama. Diljem trijema može se ugledati svakojake natpise od nečijih imena do ‘Vidi mi nokte braleee’, ‘Marino + Marija’ i sličnih poruka. U međuvremenu, Anastazija je i dalje u svom kutku, mirna i nesvjesna situacije koja se oko nje ‘kuha’. Dobri ljudi odnijeli su joj pleteni šal i bokun stiropora kako bi na njima mogla provesti ovu hladnu i kišnu noć. Još uvijek čekamo očitovanje Dubrovačkih muzeja o razlozima uklanjanja Anastazijine kućice koja je, podsjetimo, čak dizajnom usklađena s pižulima Dvora.

Srđan Kera je u međuvremenu pokušao doznati je li komunalno redarstvo protiv njega, ali i javne ustanove u kulturi Dubrovački muzeji, pokrenut prekršajni nalog zbog postavljanja kućice ispred Kneževa Dvora. Koliko je za sad uspio doznati, to se nije dogodilo.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović