Grad

SUGRAĐANI OGORČENI ‘Maknuli su Anastazijinu novu kućicu’

SUGRAĐANI OGORČENI 'Maknuli su Anastazijinu novu kućicu'

Makli su joj kućicu – izvjestili su naši sugrađani na društvenim mrežama uz fotografiju mačke Anastazije bez njezinog novog doma koji je dobila proteklog ponedjeljka, a na svojoj uobičajenoj posti u atriju Kneževa dvora. Originalna je to kućica u skladu s ambijentom Dvora, međutim, to očito nije bilo dovoljno da se ona tamo i zadrži. Dubrovčani su na fotografiju ove mezimice Grada bez njezine lijepe nove kućice reagirali vrlo burno, ogorčeno, ljutito i tužno. Kućicu je za Anastaziju, podsjetimo, izradio Srđan Kera koji je prilikom postavljanja i istaknuo da joj se kućica može opet maknut’, ali da će se Anastazija opet vratiti na svoju postu.

-Motiv kućice je Knežev dvor, pižuli. 21 dan mi je trebalo da je napravim, sloj na sloj, u Gradu je problem nabaviti i materijal, to manje više svi znaju koji se nečime i bave. Nemoguća misija, naručio sam i krenuo i izradu. Spreman sam platiti kaznu i normalno, kućicu ću uzeti, nisam zavukao ruke u tuđu, nego u svoju kesu, ima đe će ona doć. Predobra je da bi se bacila. Pa dokle traje… Bar 24 sata, da vidimo kako izgleda po noći! –rekao nam je Kera prilikom postavljanja kućice i dodao kako će i u ovom slučaju ‘institucije odraditi svoj posao’, te kako će se ‘brzina pokazat’.

-Ponekad bi trebalo promijeniti mišljenje i krenuti malo dalje, ne treba samo plutat, već malo i zaplivati. Ova priča mogla se iskoristiti i malo pametnije i pokazati senzibilitet prema životinjama. Ne radi se samo o životinjama, već o jednoj jedinoj mački, koja je izabrala baš taj kantun. Može se ponovo maknut, maknut joj se i kućica, štogod, ali ona će se vazda vraćat. To joj je dom. To je jedna mačka, ne radi se o njih sedamdeset. Mogla je biti zaštitnik Dvora! S obzirom da mi baštinimo ovo bogatstvo ovdje mogli bismo se prisjetiti da su mačke bile čak i na brodovima Republike iz određenoga razloga – da hitaju miše, prenosioce kuge – koliko znam bili su, ako se nije što promijenilo. Dakle, ako su oni imali mačke kao zaposlenike i respekta za njih, ne vidim zašto ne bi imali respekta za jednu mačku – ne za njih stotinu – za jednu! – istaknuo je proteklog ponedjeljka Srđan Kera.

Foto: Facebook/Udomljavanje i sterilizacija mačaka

 

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist