GradUrednički izbor

[VIDEO] Građani se žale, iz Dvora odlučni: Mačka Anastazija seli!

[VIDEO] Građani se žale, iz Dvora odlučni: Mačka Anastazija seli!

Mezimica Kneževog dvora i njegova maskota, 18-godišnja mačka Anastazija od ovog četvrtka više nije na svojoj uobičajenoj posti ispred Dvora. Naime, proteklih nekoliko dana sugrađani iz povijesne jezgre kao i svi oni koji su navikli ovu omiljenu mačku sretati ispred Dvora, pobunili su se protiv odluke Dubrovačkih muzeja da se Anastaziju i njezinu kućicu makne te da ona tako izgubi svoju postu. Ipak, ovog četvrtka odluka je provedena. Dok se građani žale, iz Muzeja su odlučni! Anastazija seli te je ovog četvrtka njezina kućica uklonjena.

-Mačja kućica je danas otklonjena s trijema Kneževa dvora. Ukoliko opet bude donesena mi ćemo reagirati na isti način. Unutar gradskih zidina ne postoji zakonom predviđeno hranilište za životinje, stoga Dubrovački muzeji, koji upravljaju zgradom Kneževa dvora, apeliraju na sve one koji imaju kućne ljubimce da ih hrane i njeguju u svojim kućama – poručili su u odgovoru za DuList iz Dubrovačkih muzeja.

Pitali smo ih i za konkretne razloge zbog kojih su nakon toliko godina odlučili da Anastazija mora odseliti, međutim, osim objašnjenja o tome kako se kućni ljubimci ne mogu hraniti pred Kneževim dvorom, drugog razloga nismo dobili. Dodajmo svakako i da zacijelo nema turista koji je posjetio Knežev dvor, a da nije fotografirao Anastaziju koja je tako bila i svojevrstan zaštitni znak ove kulturne ustanove, a omiljena je svakako i među našim sugrađanima kojima je ova odluka teško pala.

Pročitajte još

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist