Grad

‘MRŽNJOM STE UBILI LJUBAV’ Ovo je Anastazijina posljednja želja i poruka onima koji su je deložirali

Srđan Kera, autor Anastazijine nove kućice koja je ove srijede uklonjena ispred Kneževog dvora, uputio je, u ime Anastazije njezinu posljednju želju koja je naslovljena ‘Vama koji ste odlučili o mojoj sudbini’.

-Umorila sam se u ovijeh pet godišta mučenja oko mog boravka, kojeg sam odabrala u kantunu hladnog kamenog pižula i zidova Kneževog dvora, kartona i kutija koje ste dizali, pa ostavljali. Umorila sam se od šaputanja koje sam slušala da sam Vam smetnja. I baš kada sam dobila pravi topli dom, maštajući da ću u njemu proživitijoš ovo malo vremena u ljubavi i miru, danas te me ko lupeži u noći, u tišini, naprasno izbacili iz mog doma i istog sklonili. Zazimilo je, hladno mi je i kiša je počela padati. To i nebo plače. Zašto me mrzite? Čula sam da ste naredili Vašim robovima da mi se i karton mora skloniti ako netko od građana vidi da sam izgubljena, pa mi ga iz samilosti postavi. Ne ostavljajte me da se smrzavam na hladnom kamenu. Nemojte me daleko odnjeti. Hoću li naći put da se vratim u moj Grad? Nemojte me ni otrovati. Ne zaslužujem kao starica da mi smrt bude u poniženju i boli. Uspavajte me! Dobit ćete ono što ste oduvijek željeli. Više nema mog doma i ni mene više neće biti. Ostat će samo sjećanje da ste mržnjom ubili ljubav – stoji u ‘Anastazijinom’ pismu.

Pročitajte još

POLICIJA NA TERENU Pijani Britanac nogama razvalio vrata nove škole i kuće u Ulici Ilije Sarake

Dulist

Predstavnici Grada održali sastanak sa voditeljem Ureda Međunarodne organizacije za migracije

Dulist

Samostan svetog Vićenca zabljesnut će krajem lipnja, a mi smo učinili đir po gradilištu!

Mia Njavro Banić

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija