Grad

Kiša je, hladno, Anastazija je noćas vani, a sudbina njezine kućice još nije poznata

Kiša je, hladno, Anastazija je noćas vani, a sudbina njezine kućice još nije poznata

Do ranog popodneva imala je novi, lijepi i topli dom, a do dolaska večeri, sve se promijenilo. Mezimica Anastazija ovu će noć provesti vani, na trijemu Dvora, uz kišu i vjetar. Sama zasigurno nije ni svjesna ‘buke’ koja se oko nje podigla. Sudbina njezine kućice za sada uopće nije poznata, a bila je izrađena s mnogo ljubavi i truda te vizualno prilagođena ‘dizajnu’ Dvora. Motiv kućice, kako nam je rekao njezin autor, naš sugrađanin Srđan Kera, pižuli su Kneževa dvora. Bio mu je potreban 21 dan da je napravi, sloj na sloj.

-U Gradu je problem nabaviti i materijal, to manje više svi znaju koji se nečime i bave. Nemoguća misija, naručio sam i krenuo u izradu. Spreman sam platiti kaznu i normalno, kućicu ću uzeti, nisam zavukao ruke u tuđu, nego u svoju kesu, ima đe će ona doć. Predobra je da bi se bacila. Pa dokle traje… Bar 24 sata, da vidimo kako izgleda po noći! –rekao nam je Kera prilikom postavljanja kućice i dodao kako će i u ovom slučaju ‘institucije odraditi svoj posao’, te kako će se ‘brzina pokazat’.

I itekako je imao pravo. Kućica je izdržala malo više od dana i pol i onda je uklonjena. Bila bi prava šteta da nakon ovoliko predanog rada s puno ljubavi kućica završi na otpadu ili u nečijem privatnom dvorištu.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović