Županija

50 KONAVOSKIH STIPENDIJA ‘Nikada nemojte zaboraviti odakle ste potekli jer je to zajedništvo neprocjenjivo!’

50 KONAVOSKIH STIPENDIJA 'Nikada nemojte zaboraviti odakle ste potekli jer je to zajedništvo neprocjenjivo!'

Načelnik Općine Konavle Božo Lasić potpisao je u četvrtak u zgradi Općine 50 ugovora o stipendiranju sa uspješnim i darovitim studentima te studentima iz obitelji lošijeg imovnog stanja. Ukupno su potpisana 42 ugovora za uspješne i darovite studente te osam ugovora sa studentima koji dolaze iz obitelji slabijeg imovinskog stanja.

Načelnik Lasić ovom je prilikom naglasio kako Općina Konavle dugi niz godina provodi program stipendiranja, a u svom obraćanju čestitao je budućim studentima na upisivanju fakulteta, kao i onima koji nastavljaju svoje obrazovanje na višem akademskom stupnju.

– Vi ste sada postali akademski građani i zaista vam želim uspjeh u tom putovanju. Dopustite mi da vam ovom prilikom naglasim koliko je u tom procesu, ali i naročito po završetku školovanja, važna ljubav prema zajednici i obitelji. Znam kako će se dio vas vratiti ovdje, a dio vas ostati u gradovima u kojima ste studirali ili naći sreću negdje drugdje. Važno je da i dalje nastaviti živjeti s Konavlima iz kojih potičete. Naši ljudi koji žive izvan Konavala, pa čak i izvan Hrvatske znali su biti naši prijatelji i kontakti od neprocijenjive važnosti. Osobno još nisam naišao na nekoga tko nije htio pomoći, dapače. Uvijek se rado sjećaju Konavala i nikada ne zaborave svoj rodni kraj. Za vas koji ćete nam se vratiti, dajte svojoj zajednici koliko god možete jer je to zajedništvo neprocjenjivo – rekao je načelnik Lasić.

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist