Županija

BILO JE I NAŠIH! Susret dobitnika nagrade Suncokret ruralnog turizma

BILO JE I NAŠIH! Susret dobitnika nagrade Suncokret ruralnog turizma

Susret dobitnika nagrade Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award Splitsko – dalmatinske i Dubrovačko – neretvanske županije održan je 27. prosinca 2022. godine u Vili Popovića Dvori u Šestanovcu.

Ciljevi ‘Suncokreta’ su prvenstveno povezivanje, umrežavanje i edukacija te usmjeravanje što se tiče kreiranja kvalitetnog turističkog proizvoda, ali i promocija pojedinih projekata diljem Lijepe naše, bez obzira na to radi li se o poduzetničkoj inicijativi, inicijativi nekog OPG-a, ili nekoj drugoj koja prezentira i podupire ruralni razvoj turizma, poput različitih interpretacijskih centara i slično.

Ako u kontekstu ruralnog turizma možemo govoriti o zvučnim imenima, onda je ono, posve zasluženo, Kluba članova selo i njegove predsjednice Dijane Katice.

-Zahvaljući Splitsko – dalmatinskoj županiji danas su se susreli dobitnici nagrade Suncokret kroz proteklih nekoliko godina. Zahvaljujem se svim dobitnicima, kandidiranima, te ostalima koji su dali svoj doprinos za razvoj ruralnih područja. U 2023. obilježavamo 25 godina rada i 10 godina Suncokreta. Nagrada je postala prepoznatljiva, imamo nove ideje i projekte, projekt polagano poprima i međunarodni karakter. Jedna od 8 kategorija Suncokreta je i vinski turizam. Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo“ je početkom 2019. postala koordinator rute Iter Vitis rute za Hrvatsku – jedne od 40 certificiranih europskih ruta pri Europskom institutu za kulturne rute, te službeno prolazi kroz 20 država članica država Vijeća Europe – dodala je Dijana Katica.

Domaćin ove manifestacije je bila Villa Popovića dvori, dobitnici brončane i Zlatne povelje Suncokreta ruralnog turizma.

-Prvu kuću napravili smo na mjestu štale, 2018. otvorili sportsko-rekreacijsku centar, ove godine renovirali i proširili kapacitete. Gostima nudimo proizvode sela, svoje voće, povrće, loze, krompir, rajčice, papriku, krastavce, no i tu su prioritet turističke svrhe. Supruga i ja smo stalno gostima pri ruci, smatram da je to jedini pravi način za uspjeh. Ovdje se još uvijek čovjek može odmoriti u potpunoj tišini, a ima samo 15 minuta vožnje do najljepših plaža Brela i Baške Vode. – kazao je Željko Popović, vlasnik Vile Popovića Dvori.

Pročitajte još

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist

Vodovod osigurao bolju vodoopskrbu Dubrovačkog primorja

Dulist