Županija

[FOTO] ŽUPANIJSKO NATJECANJE MLADIH TEHNIČARA Devet ih ide na državnu razinu!

[FOTO] ŽUPANIJSKO NATJECANJE MLADIH TEHNIČARA Devet ih ide na državnu razinu!

59 učenika osnovnih škola od petog do osmog razreda s područja naše županije su se natjecali na 66. natjecanju mladih tehničara na županijskoj razini. Natjecali su se u devet područja unutar P i H kategorija: maketarstvo i modelarstvo, graditeljstvo, strojarske konstrukcije, obrada materijala, elektrotehnika, elektronika, robotika, fotografija i modelarstvo uporabnih tehničkih tvorevina.

H-kategorija obuhvaća redoviti osnovnoškolski program tehničke kulture i programu nastave kroz klubove mladih tehničara, izvannastavni program u školi te izvanškolski program tehničke kulture. U područjima H-kategorije, najbolji su bili sljedeći učenici. U maketarstvu i modelarstvu iz 5. razreda, učenica OŠ Marina Držića Mia Vranješ pod mentorstvom Nives Radović, u graditeljstvu iz 6. razreda, učenica Lana Bačić iz OŠ Blata pod mentorstvom Zorana Sardelića, u strojarskim konstrukcijama iz 7. razreda, učenik Luka Grmoja iz OŠ don Mihovila Pavlinovića iz Metkovića pod mentorstvom Jelice Lazarević, u obradi materijala iz 7. razreda, učenik Mihovil Popović iz OŠ Stjepan Radić iz Metkovića pod mentorstvom Marine Nikolić, u elektrotehnici iz 8. razreda, učenici Luka Marković iz OŠ Mokošica pod mentorstvom Ivice Vlahovića i Luka Bjeliš iz OŠ Opuzen pod mentorstvom Tomislave Ivanković te iz robotike iz 5. razreda, učenica Lucija Đuraš iz OŠ Gruda pod mentorstvom Lucije Bogdanović.
P-kategorija obuhvaća izvannastavni i izvanškolski program u posebnim područjima tehničke kulture za podmladak škola, udruga, centara ili ustanova tehničke kulture. U P kategoriji po područjima najbolji su bili učenica Cvita Bebić iz OŠ Stjepana Radića iz Metkovića pod mentorstvom Marine Nikolić u fotografiji iz 5. razreda te učenica Lara Šurković iz OŠ Marina Držića pod mentorstvom Nives Radović u modelarstvu uporabnih tvorevina iz 8. razreda.
Za provođenje županijske razine natjecanja mladih tehničara u našoj županiji su bili zaduženi, Županijsko povjerenstvo natjecanja mladih tehničara, Zajednice tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije, Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika, Društva pedagoga tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i škola domaćin natjecanja OŠ don Mihovila Pavlinovića Metković.
Najbolji mladi tehničari iz naše županije natjecat će se na državnoj razini 66. natjecanja mladih tehničara u razdoblju od 3. do 6. lipnja. Sve razine 66. natjecanja mladih tehničara organizira Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Agencija za odgoj i obrazovanje i Hrvatska zajednice tehničke kulture.

Čestitamo svim najboljim natjecateljima i želimo im puno sreće na državnoj razini

!

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist