Županija

Naši maslinari osvojili brojne medalje na međunarodnoj smotri maslinara!

Naši maslinari osvojili brojne medalje na međunarodnoj smotri maslinara!

Petnaest maslinara iz Dubrovačko-neretvanske županije je osvojilo nagrade na međunarodnoj smotri maslinara i maslinovih ulja Zadružnog saveza Dalmacije. Dodijeljene su titule šampiona te zlatne, srebrne i brončane medalje, u konkurenciji većoj od 160 uzoraka iz Hrvatske i regije, u kategoriji otvorenih maslinovih ulja.

Zlatnu medalju su među ostalima, osvojila tri maslinara iz naše županije. Mario Merdžan iz Komina za ekstra djevičansko maslinovo ulje sljubljenih sorti, zatim, Uljara Šipan iz Suđurađa na Šipanu za ekstra djevičansko maslinovo ulje sorte piculja te Mirko Suvaljko iz Orebića za ekstra djevičansko maslinovo ulje sorte leccino.

Srebrnu medalju je, među ostalima, osvojilo je sedam maslinara za ekstra djevičansko maslinovo ulje sljubljenih sorti među kojima su OPG Cetinić Tale iz Blata s Korčule, Ivana i Paviša Šunjić iz Rogotina, Viktor Mirošević iz Vela Luke s Korčule, Stipe Damić iz Rogotina, OPG Trojković iz Polja Šupanjdol s Lastova, Tonči Oreb iz Vela Luke s Korčule te OPG Antun Vukas iz Stona. A srebrna medelja za maslinara iz naše županije za ekstra djevičansko maslinovo ulje sorte mastrinka je pripala OPG Darinka Krnčević.

Brončanu medalju za maslinare iz naše županije, točinje s otoka Korčule, je osvojilo troje maslinara za ekstra djevičansko maslinovo ulje sljubljenih sorti. Blato 1902 d.d. iz Blata, Uljara Barčot iz Vela Luke te Branimir Blueš iz Smokvice, a za istu medalju iz kategorije ekstra djevičansko maslinovo ulje sorte lastovka, osvojio je OPG Darko Tasovac iz Čara s istog otoka.
Čestitamo svim maslinarima na medalja i želimo im još puno uspjeha!

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist