Županija

Županija nabavila opremu za sanaciju šteta i intervencije na poplavom pogođenim područjima

Predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije i Regionalne razvoje agencije DUNEA nazočili su u Zadru na dvodnevnom sastanku s kolegama iz Agencije za razvoj Zadarske županije, a na temu aktivnosti koje se provode u sklopu projekta STREAM.

Ovom prilikom organiziran je i studijski posjet lokaciji izgradnje kišnih vrtova u Zadru, odnosno pametnog sustava odvodnje oborinskih voda, što je jedna od ključnih aktivnosti Zadarske županije u EU projektu STREAM. Projektne aktivnosti Dubrovačko-neretvanske županije provode se u skladu s planom, a na sastanku se raspravljalo o mogućnosti nabave dodatne opreme za potrebe operativnih snaga civilne zaštite s našeg područja.

Podsjetimo, Dubrovačko-neretvanska županija je, uspješnom provedbom projektnih aktivnosti, uredila i opremila Centar za nadzor i prevenciju posljedica poplava u Opuzenu, a u planu je organizacija različitih programa osposobljavanja pripadnika operativnih snaga civilne zašite o ranim sustavima upozorenja od poplava, održivim urbanim drenažnim sustavima te pravilnoj reakciji u slučaju poplava.

Vrijednost projektnih aktivnosti na našem području je 5,8 milijuna kuna, od čega se sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj, putem programa prekogranične suradnje Interreg Italija-Hrvatska, sufinancira 85 posto tog iznosa. Ostatak od 15 posto osigurava Dubrovačko-neretvanska županija vlastitim sredstvima, a sve aktivnosti se provode uz stručnu i tehničku pomoć Regionalne razvojne agencije Dubrovačko-neretvanske županije DUNEA.

EU projekt STREAM za cilj ima umanjiti posljedice poplava te poboljšati razinu spremnosti i opremljenosti operativnih snaga civilne zaštite za djelovanje u intervencijama tijekom poplava. Dubrovačko-neretvanska županija je, kao projektni partner, uspješnom realizacijom projektnih aktivnosti nabavila specijaliziranu opremu za sanaciju šteta i intervencije na poplavom pogođenim područjima te opremu za ublažavanje posljedica zagađenja rijeka i mora vrijednosti oko dva milijuna i 200 tisuća kuna.

Pročitajte još

SILVIO NARDELLI Prijepor oko trase brze ceste treba riješiti čim prije i započeti s projektiranjem

Andrea Falkoni Račić

Agro etno park Žabac dobitnik ‘Zlatne naranče’!

Dulist

Kreirajmo zajedno ‘Konavoski eko park’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija