Aktualno

Župan u Pločama i Staševici

Župan Nikola Dobroslavić i tajnik Tajništva Županije Blaž Pezo posjetili su Ploče i Staševicu.

Na radnom su sastanku s gradonačelnikom Ploča Krešimirom Vejićem i predsjednikom Gradskog vijeća Ploča Matom Dugandžićem razgovarali o projektima Županije na području Ploča.
 
Razgovaralo se o pokretanju preddiplomskog studija Financijskog menadžmenta u Pločama, u čemu je  Županija sudjelovala temeljem Programa rada Župana, ali i Sporazuma Županije sa Sveučilištem u Dubrovniku. Župan je podsjetio kako je Senat dubrovačkog sveučilišta donio odluku o ustroju ovog studija te da još predstoji suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja.
 
Gradonačelnik Ploča Vejić i župan Dobroslavić podržali su milijun kuna vrijedan projekt obnove Doma kulture u Kominu, koji predviđa uređenje dvorane za sastanke i društvenih prostorija. Obećali su pronaći model zajedničkog financiranja projekta za koji je već ishođena sva potrebna dokumentacija.
 
Na sastanku, na kojem je bio i načelnik Općine Pojezerje Boro Dominiković, razgovaralo se i o uređenju županijskih cesta na području Ploča te je najavljen skori početak radova na projektu uređenja skretanja za Rogotin.
 
Tema razgovora bila je i reforma Hitne medicinske pomoći u kojoj je Županija umjesto dosadašnjih 14 dobila 28 milijuna kuna, pri čemu su i Ploče dobile povećani broj medicinskog osoblja.
 
Nakon sastanka župan je sudjelovao i na svečanosti uručenja priznanja višestrukim darivateljima krvi koju je u Pločama organizirao gradski Crveni križ.
 
Župan Dobroslavić i tajnik Pezo obišli su, također, Osnovnu škole fra Ante Gnječ u Staševici, u čiju je obnovu i uređenje Županija uložila milijun kuna, a na kojoj je promijenjen azbestni krov, uređene postojeće prostorije te izgrađena dva nova prostora za likovnu i informatičku radionicu.
 
Župan je obišao i gradilište stare škole u Staševici gdje se uređuju društvene prostorije te novi vrtić. Na gradilištu je razgovarao s članovima Udruge branitelja Grada Ploče koji su volontirali na ovim radovima.

Pročitajte još

NAJAVA RADOVA Tko je u petak bez struje?

Dulist

PRED VRATIMA JE PROMJENA VREMENA Za vikend pripremite ombrele

Dulist

Dubrovčanin Đuro Sessa na čelu Europske udruge sudaca

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija