Aktualno

I dubrovačka bolnica u postupku akreditacije

Opća bolnica Dubrovnik na popisu je deset bolničkih ustanova u Hrvatskoj u kojima će provesti akreditacijski postupak.

Ovih deset bolnica, među kojima je i dubrovačka, javilo se s ostalih 12 na raspisani natječaj, no detaljnim pregledom dokumentacije utvrđeno je da njih deset ispunjava sve uvjete natječaja. Akreditacija je zapravo dokaz kvalitete i sigurnosti neke bolnice, odnosno dokument koji garantira provođenje zdravstvene zaštite sukladno suvremenim medicinskim spoznajama, stručnim protokolima te međunarodnim kriterijima i indikacijama kvalitete.

Naime, u sklopu reforme zdravstva, Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi je po završenom postupku kategorizacije bolničkih zdravstvenih ustanova započelo i s postupkom akreditacije.

Stoga je, navodi se u priopćenju MZSS-a, Agencija za kvalitetu i akreditaciju u zdravstvu u srpnju ove godine raspisala Javni natječaj za akreditacijski postupak 10 bolničkih zdravstvenih ustanova za 10 bolničkih zdravstvenih ustanova koje se prve prijave na natječaj, a pri tome zadovoljavaju uvjete natječaja.

Akreditacijski postupak provodit će Agencija za kvalitetu i akreditaciju u zdravstvu, dok će troškove akreditacijskog postupka snosit Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje.

Natječaj je trajao 3 mjeseca, te je završio u listopadu 2011. godine, a prijavile su se 22 bolničke zdravstvene ustanove, od čega 3 klinička bolnička centra, 3 kliničke bolnice i 15 općih bolnica, te 1 klinika.
Između prijavljenih bolničkih zdravstvenih ustanova koje ispunjavaju uvjete, akreditacijski postupak provest će se u jednom kliničkom bolničkom centru, dvije kliničke bolnice i sedam općih bolnica.

Pročitajte još

PRIPAZITE SE Sljedeća tri dana temperatura u Dubrovniku ide ispod nule

Dulist

Vodovod savjetuje: Kako zaštititi vodomjere i instalacije od smrzavanja?

Dulist

DOJMOVI VJERNIKA NAKON REĐENJA ‘Prožimaju nas posebni osjećaji. Od biskupa očekujemo da nam bude pravi pastir’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija